avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere promisiune de vanzare cumparare

Am facut la notar o reziliere de promisiune de vanzare cumparare, deoarece constructorul nu a terminat constructia. In reziliere constructorul s-a obligat sa imi restituie suma pana la data de 10.07.2018.(in reziliere am prevazut si penalitati de intarziere de 0.5% pe zi la suma de 17000 EURO) Se pare ca a trecut acea data si nu mi-au fost restituiti bani.
Ce ar trebui sa fac in continuare? Unde sa merg? Cui sa ma adresez?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:25, 11 Iulie 2018
Notificati constructorul prin avocat sau/si executor judecatoresc si apoi, daca refuza deschideti o actiune in instanta pentru a putea obtine un titlu executoriu; in baza acestuia il puteti executa silit pe constructor prin popriere pe venituri si/sau bunuri.
Promovati o ordonanta de plata. In prealabil notificati debitorul, prin intermediul unui executor sau prin scrisoare recomandata, ca in termen de 15 zile sa achite suma catre dvs. Pentru detalii, imi puteti transmite documentul pe email.
Primul pas s-ar explicita prin formularea unei somații de plată, în care îi solicitați debitorului plata debitului neachitat, în termen de 15 zile de la comunicare.
Somația trebuie trimisă cu confirmare primire și conținut declarat, întrucât această procedură prealabilă are caracter imperativ.
Dacă parcurgerea procedurii prealabile rămâne fără efect, urmează a se formula o cererea de ordonanță de plată, în care se va demonstra că creanța pretinsă este certă, lichidă, exigibilă.
Recomandabil este să vă prevalați de serviciile unui avocat.
Cu stimă!
Buna ziua,

Mai este nevoie de notificare sau somatie de plata atat timp cat in declaratia de reziliere de la notar este trecut ca aceasta "constituie titlu executoriu in conditiile legii"?

Va multumesc!!
Mergeți la executor direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie-angajament de plata suzy suzy un angajament de plata poate fi investit cu formula executorie daca nu a fost intocmit la notar ci doar a fost completat de catre firma creditoare ,s-a scris ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)
Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)