asa cum de multa vreme v am spus am un proces civil de retrocedarea unei suprafete de teren
pt acest teren an TP insa mai tarziu i s a mai eliberat TP si altui cetatean pe o parte din suprafata mea
instanta insista sa cerceteze data la care fiecare dintre noi am facut cerere in baza legii 18/1991
acest lucru nu este concludent, dupa parerea mea, fiindca cererea nu reprezinta documentul care arata posesia terenului, ci doar exprimarea dorintei de a deveni proprietar
sunt oameni care au cererile facute din 91 si nu au fost nici acum pusi in posesie
asta nu inseamna ca ei au posesia asupra terenului inca neprimit
ori, un cetatean care a fost pus in posesie, neavand litigii asupra terenurilor, si caruia i s a eliberat TP inaine, cred ca acela ar trebui sa aiba castig de cauza< fiindca o vreme a stapanit acest pamant
ce parere aveti, ce ma sfatuiti sa fac, cum este corect?
ce inseamna:Instanta insista? daca considera necesar, dispune, chiar fara vointa dvs, din oficiu, sa ii fie adus dosarul in baza caruia s-a eliberat TP de la Primarie.
eu am inteles acest lucru, numai ca, data cererii de retrocedare nu poate stabili care dintre proprietarii pusi in posesie pe aceiasi suprafata ramane cu drept de proprietate asupra terenului.
corect este sa se tina cont de data punerii in posesie, caci posesia asupra pamantului este concludenta, insa p.v de punere in posesie nu exista
am nevoie de un raspuns care sa ma ajute
multumesc!