Va salut cu respect!
Va relatez in cele ce urmeaza problema care ma framanta si pentru care va cer parerea:
La jumatatea lunii ianuarie a.c., pe la ora 6,30 dimineata (era intuneric), aflandu-ma in autoturismul proprietate personala, din directia Campina spre Ploiesti, pe DN1,pe banda II, in apropiere de Ploiesti, pe o portiune de drum fara nicio restrictie, avand viteza sub limita maxima legala, drumul fiind foarte circulat (cine a mers lunea dimineata spre Bucuresti pe DN1 stie ce spun), am lovit un barbat de 60 de ani care a traversat DN in fuga (dupa afirmatia unui martor), printre masinile de pe sens opus. Nu l-am vazut decat atunci cand era deja pe capota masinii. Am franat (dupa ce l-am lovit) si masina s-a oprit in 30 de metri (dupa masuratorile criminalistilor). Omul a murit mai tarziu la spital. Masina a fost imediat expertizata si totul a fost in regula. Alcoolemia mea a fost 0,00 si la aparat si in urma analizei celor 2 probe de sange ce mi-au fost recoltate la spital. Lui nu i s-au recoltat probe de sange (nu stiu de ce). Nu au existat urme de frana (masina are ABS iar pe jos era putin umed). Acul kilometrajului a fost la 0. S-au facut masuratorile la fata locului, fotografii etc. La sectia de politie am dat o declaratie iar apoi domnii politisti mi-au spus sa merg acasa linistit ca nu am nicio vina. Nu mi s-a retinut permisul de conducere si nici nu am primit vreo amenda sau avertisment.
Precizez ca ulterior am aflat de la politisti ca victima avea probleme psihice (avea acte la el din care reiesea faptul ca era schizofrenic). Lucra, fara acte, la o firma care a negat ulterior acest lucru. Nu a fost casatorit si nici nu avea copii. De inmormantare s-a ocupat un nepot de frate al victimei.
Am trei intrebari:
1. Care sunt etapele anchetei si cam cat dureaza aceasta?
2. Ce consecinte pot avea eu din toata intamplarea asta?
3. Acel nepot (sau alta ruda) poate ridica anumite pretentii?
Precizez ca, datorita naturii serviciului meu, am fost suspendat pana la solutionarea cazului (deci am ramas fara salariu). Masina am reparat-o pe banii mei (nu am avut CASCO).
Daca situatia se prezinta asa cum ati prezentat-o stati linistit. Nu aveti vreo vina. Dar o sa consumati timp, nervi si bani pana la finalizarea cercetarilor.
Numai bine va doresc
Situatia este exact asa.
Familia, chiar daca nu sunt rude de gr I (adica fratele victimei sau altcineva din familie) poate ridica pretentii in situatia asta?
Politistii mi-au zis ca eu as putea ridica pretentii - reparare masina..etc (dar la asa ceva nici nu ma gandesc!)
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul meu trebuie sau sunt obligat sa platesc o expertiza tehnica judiciara (asa mi-a spus un politist)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Urmari accident dn1
cipin
Va salut cu respect!
Va relatez in cele ce urmeaza problema care ma framanta si pentru care va cer parerea:
La jumatatea lunii ianuarie a.c., pe la ora 6,30 ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima
klady
Buna. Sotia mea a lovit in seara de 19.02.2010 in Alba Iulia un om. Se deplasa pe un drum cu 2 benzi pe sens pe o ploaie torentiala si dupa o trecere de ... (vezi toată discuția)