avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea facturilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea facturilor

Problema consta in faptul urmator: factura de service interfon este calculata de furnizor pe numarul de apartamente care au aparat, comform si cu contractul incheiat cu asociatia. Dar se asigura service pentru usa, amortizorul de la usa , incuietoarea de la usa de intrare si aparatele de la apartamentele ce au aparat. In cadrul unei adunari generale a asociatiei s-a hotarat ca, contravaloarea facturii sa fie repartizate astfel : 2/3 din factura pe total numar de persoane prezente si 1/3 celor care au aparat in apartament daca sunt prezenti la domiciliu in luna respectiva.Schimbandu-se conducerea asociatiei, aceasta a hotarat ca factura sa se repartizeze numai celor cu aparat in apartament, comform art 48 al 2 din legea 230. Cum este corect comform legi 230 art 48 al 2 sau comform hotarari adunari generale?
Cu multumiri
FF
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:06, 14 Martie 2013
V-as raspunde simplu: repartizarea facturii se face in functie de criteriile care au stat la baza intocmirii ei.
Deobicei aceasta factura se imparte egal pe apartamente pentru ca prestatorul asa o emite.
Ceea ce spuneti dv., ca se asigura si service-ul aparatelor din apartamente e o noutate si trebuie sa se vada negru pe alb in factura ca pentru aceste apartamente este o suma separata si specifica pentru numarul de apartamente cu aparat in casa.
Deci pe factura ar trebui sa fie doua sume: una pentru toate apartamentele si a doua pentru apartamentele cu aparat in casa.
In felul acesta s-ar putea diferentia suma pentru plata service-ului.

Faptul ca la dv. s-a luat hotararea sa se imparta pe numar de persoane si o alta parte pe numar de apartamente creaza o bulibaseala nelegala de toata frumusetea, tocmai buna sa incurce lucrurile...
mie mu-mi pare asa "bulibasala", dar nu-mi pare corect ca factura sa fie platita numai de cei cu aparat in casa in timp ce usa, amortizorul si incuietoarea sun frectionate de toti locatari. Dar hotararea fiind a adunarii generale, trebuia sau nu respectata? Cum poate fii reglementata aceasta situatie?
Cu respect
FF
Respectandu-se legea:
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii 230/2007:
Art. 54. - Cheltuielile de alta natura reprezinta cheltuielile asociatiei de proprietari pentru: lucrarile de intretinere, reparatii si inlocuiri la antena ori antenele colective de televiziune, care se repartizeaza in raport cu numarul prizelor de televizoare aflate in locuinte si in spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in conditiile in care nu exista o hotarare a adunarii generale prin care sistemul de antena colectiva sa fie desfiintat sau casat; cutiile postale, cheile de la usa de intrare comuna in cladire, care se repartizeaza in raport cu numarul proprietarilor; alte cheltuieli, repartizarea facandu-se in conformitate cu clauzele contractuale sau conform modului de facturare; curatatul cosurilor de fum, care se repartizeaza fiecarui proprietar proportional cu numarul sobelor si al masinilor de gatit racordate la cosurile de fum ale cladirii.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri salariale si deratizare claudia31 claudia31 Buna ziua, am si eu cateva intrebari, stau in Pitesti la noi administratorul ia salariu la mp ai apartamentului eu nu stiu daca este corect sau nu, la fel se ... (vezi toată discuția)