luna aceasta m am recasatorit si voi primi ajutor de casatorie in bani din partea companiei la care lucrez.Din prima casatorie am un copil la care i platesc pensie alimentara 25% din venitul meu brut!Stiti daca mi se va opri pensie alimentara si din acest venit?Am gasit referire la ajutoare de inmormantare,de nastere....dar de casatorie nimic!Mentionez ca nu am redus fostei mele sotii pensia alimentara cu toate ca mai am un copil cu sotia actuala pt ca am considerat ca e nevoie de bani si pt primul copil dar de acest ajutor financiar pt casatorie chiar am nevoie pt ca au fost cheltuieli!
N-ar trebui sa va retina din acel venit, acela e ocazionat de casatoria dvs, nu-i venit din munca.
Vi s-a retinut deja ?
Ce va scrie exact in hotarare cu privire la pensie ?
Cred ca nu ar trebui sa va retina pensie din acest venit caci nu are un caracter de peridiocitate ca restul salariului; nu cred totusi, ca Ioana, ca ar fi un venit cu o destinatie speciala in sensul art. 728 Cod procedura civila.
Verificati ce scrie la hotarare. Si cum adica 25% din brut?
Consider ca suma primita ca ajutor de casatorie nu poate fi retinuta in baza de clacul a pensiei alimentare. Exista sume care nu por fi urmarite pentru niciun fel de datorii. Practic, suma respectiva este destinata dv si sotiei si este conditionata strict de incheierea casatoriei. Ce obligatie are sotia actuala fata de primul dv copil?
Avand in vedere faptul ca mai aveti un minor, puteti face cerere de reducere a pensiei datorate primului copil si veti avea castig de cauza. Pensia va fi redusa pana la 1/6 din veniturile dv.
Pensie alimentara
sparau
am 2 copii dintr-o relatie anterioara pentru care platesc o pensie alimentara in cuantum de 30% din venit,daca din actuala casatorie a mai rezultat un copil ... (vezi toată discuția)