am 2 copii dintr-o relatie anterioara pentru care platesc o pensie alimentara in cuantum de 30% din venit,daca din actuala casatorie a mai rezultat un copil pot cere reducerea pensiei alimentare a celorlalti doi si cum se calculeaza noua pensie alimentara? multumesc
daca cereti o micsorare pe motivul ca mai aveti un copil in intretinere, s-ar putea sa aveti surpriza ori sa se respinga cererea , ori sa mai dati ceva in plus.
procentul maxim pt un copil e 25%, pt 2 copii 33%, iar de la 3 copii la mai multi , pana la 50% din salariu. se poate considera ca va puteti intretine ultimul copil cu ce va ramane pana la jumatate din salariu.
nu prea este corect deoarece in momentul divortului nu aveam inca un copil deci de la acea data mi-au crescut cheltuielile avain in vedere venirea pe lume a inca unui copil,nu aveti cunostinta de cazuri asemanatoare si cum s-au rezolvat?
Cand intretinerea este datorata pentru trei sau mai multi copii, ea se stabileste pana la 1/2 din veniturile debitorului. In situati dv, pentru primii doi platiti deja 30 % din venit, ceea ce inseamna ca pentru al treilea copil va ramane 20 % din maximul prevazut de lege.
Nu veti avea sanse de reusita cu o actiune de reducere.
Pensia alimentara!
oanadm
buna ziua. am nevoie de raspunsul dvs. la urmatoarea intrebare.platesc pensie alimentara dintr-o casatorie anterioara1/6 din salar pt ca am un copil minor sub ... (vezi toată discuția)