avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calea de atac - principiul neagravarii situatiei, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calea de atac - principiul neagravarii situatiei, aplicabilitate

Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la principiile din dreptul penal.
Intr-un dosar penal cu mai multi inculpati, dupa judecarea in fond, daca numai unii din ei promoveaza recurs, dar si parchetul, in cazul admiterii caii de atac sau dispunerii rejudecarii, acest lucru poate profita si celorlalti inculpati care nu au promovat calea de atac?... Este vorba despre principiul neagravarii situatiei in calea de atac?...sau sunt in eroare?...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 19:59, 13 Martie 2013
pai cel care nu face recurs nu isi poate agrava situatia , eventual sa fie favorabila adica sa se extinda efectele.
problema se pune daca declara si parchetul sau partea vatamata recurs atunci depinde al cui se admite.
multumesc ..banuiesc ca este vorba despre efectul extensiv al cailor de atac...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din rechizitoriu - motiv de casare dharalamb dharalamb nepronuntarea instantei de fond pe unul din capetele de acuzare din rechizitoriul procurorului, poate constitui un motiv de casare a hotararii primei instante ... (vezi toată discuția)