avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din rechizitoriu - motiv de casare

nepronuntarea instantei de fond pe unul din capetele de acuzare din rechizitoriul procurorului, poate constitui un motiv de casare a hotararii primei instante la recurs si retrimiterea cauzei spre rejudecare?
multumesc
Da, se poate trimite cauza spre rejudecare din acest motiv.
Se poate, sau este obligatorie trimiterea spre rejudecare?
multumesc,
Depinde si cine a declarat calea de atac, adica cine a invocat motivul de apel sau de recurs si daca persoana a fost condamnata sau achitata.
Este ceva destul de complicat si ar fi recomandabil sa va consultati cu avocatul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
este recursul facut de persoana condamnata la instanta de fond, prin avocat!
la fond a fost hotarare de condamnare!
multumesc,
Este complicata problema pentru ca din cate inteleg eu riscati o condamnare mai mare daca era luata in seama si acea infractiune.
In mod normal parchetul trebuia sa declare calea de atac in acest caz.

Ca sa intelegeti mai bine, nu va puteti inrautati situatia in propria cale de atac si acest lucru poate fi impotriva dvs. in situatia admiterii caii de atac si trimiterea cauzei spre rejudecare in cazul dat.
Vorbiti cu avocatul ca sa va explice pe larg acest lucru.

Alte discuții în legătură

Trimitere spre rejudecare? seb_aku seb_aku am facut recurs la ICCJ impotriva unei condamnari cu suspendare sub supraveghere, condamnare de 3 ani pt grup infractional organizat si complicitate la ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)