avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta nu s-a pronuntat asupra unei fapte din rechizitoriu - motiv de casare

nepronuntarea instantei de fond pe unul din capetele de acuzare din rechizitoriul procurorului, poate constitui un motiv de casare a hotararii primei instante la recurs si retrimiterea cauzei spre rejudecare?
multumesc
Da, este foarte curios de ce partea, prin avocat, a declarat calea de atac pe acest motiv , un capăt de acuzare de care instanţa de fond nu a ţinut seama. Dacă s-ar lua în considerare, ar însemna o agravare a situaţiei în propria cale de atac , ceea ce ar contraveni principiului neagravării situaţiei în propria cale de atac. Procurorul ar fi avut temei să declare arecurs pe acest motiv, persoana condamnataă ar fi trebuit să invoce alte motive de casare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere spre rejudecare? seb_aku seb_aku am facut recurs la ICCJ impotriva unei condamnari cu suspendare sub supraveghere, condamnare de 3 ani pt grup infractional organizat si complicitate la ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)