avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie nonprofit - atributiile si drepturile membru ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie nonprofit - atributiile si drepturile membru onorific

Buna seara, as fi interesat sa stiu ce atributii si ce drepturi are intr-o fundatie non profit un membru onorific?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:03, 15 Martie 2013
Drepturile membrilor ar trebui sa fie prevazute in statutul fundatiei.
Multumesc pentru raspuns!
Cum ar trebui sa procedez daca am ratacit statutul? Unde ar trebui sa ma adresez?
Aceasta ar fi problema: fundatia a fost infiintata in 2005 si vreau sa o activez, sa functioneze, iar eu nu mai stiu ce contine Statutul. Scuze pentru incoerenta!
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
mihumihu, utilizator
Puteti fotocopia statutul din dosarul instantei. Cu siguranta l-ati depus in dosarul de inregistrare a fundatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor la judecatoria in raza careia se afla sediul fundatiei.
Va multumesc!
O FUNDATIE nu poate avea "membri" de niciun fel. Ea are fondatori, si are persoane care constituie COnsiliul Director si COmisia de Cenzori, si poate avea staff voluntar sau remunerat, dar nu exista prin definitie "membru al fundatiei" - daca exista membri, adunare generala etc. este de fapt dpdv juridic o ASOCIATIE care in mod eronat a fost denumita si probabil si inregistrata ca FUNDATIE. Sunt multe cazuri de acest tip datand de prin anii 90 dar si mai recent se gasesc judecatori care sa acorde personalitate juridica unor asemenea structuri hibride care in opinia mea nu au temei legal....
av.Radu Mititean

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie catre membru fondator filmare filmare buna ziua, sunt persoana cu Handicap grav (gradul 1) si am infiitat o fundatie. In statut este specificat: obiectivelor fundaţiei cu: „Sprijinirea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de fondator al unei fundatii. Gimilescu Gimilescu In cazul unei fundatii care are un singur fondator, iar acesta doreste sa renunte la calitatea de fondator, este posibil acest lucru? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care exista o neintelegereintre membri fondatori actuali privind restituirea acesteia catre ... (vezi toată discuția)