avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la banca, datorii la stat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la banca, datorii la stat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarele doua probleme:
I)
Am mostenit dupa decesul tatalui meu 3/4 dintr-un apartament si mama 1/4.
Sotul meu are datorii la o banca. Banca poate executa partea mea de mostenire in caz ca sotul meu va deceda (stiu ca e straniu ce intreb, dar doresc sa pun la adapost bunul) ?
Datoriile se mostenesc de catre sotie si copil?

II)
Sotul are o societate cu datorii la bugetul de stat. Statul il poate executa si ca persoana fizica? Deasemenea, statul ma poate executa si pe mine, ca sotie?

Astept raspunsurile dvoastra,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alinabella , utilizator 13:49, 15 Martie 2013
Daca datoriile sotului sunt proprii, numai dansul e dator sa le plateasca, iar daca va deceda, le veti plati dvs dar numai in limita bunurilor mostenite de la sot ( bunuri proprii ale sotului daca are si cota lui don bunurile comune)
Mostenirea dvs de la tata ramane la adapost, fiind bunul dvs propriu.

Societatea ( cred ca e srl) raspunde in limita capitalului subscris, doar in anumite conditii se poate atrage raspunderea administrativa, patrimoniala, penala a administratorului ( banuiesc ca sotul e si administrator). Nu cred ca se ajunge pana acolo. Oricum ar fi, bunurile dvs sunt la adapost

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsul prompt si pentru explicatii.
Mai am o intrebare: mama sotului a decedat si urmeaza sa se faca succesiunea. Ar putea sotul sa treaca pe numele copilului nostru bunurile mostenite (copilul e minor) ? Ar fi astfel la adapost de creditorii sotului?

Multumesc anticipat,
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie pentru datoriile sotului jidanu jidanu Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce ... (vezi toată discuția)
Card credit neachitat- posesor decedat apacareplange apacareplange Buna ziua. Vreau sa va aduc la cunostinta urmatorul fapt: mama a decedat acum 1 luna ( tata acum 5 ani), iar mama a avut doua carduri de credit( unul cu 3000 ... (vezi toată discuția)