avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita sotie pentru datoriile sotului
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita sotie pentru datoriile sotului

Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce situatie este aceasta firma. Sediul nu figura la domiciliul nostru. Eu am un apartament dobandit inainte de casatorie, pe numele de fata si depozite care provin din bani trimisi de mama mea din strainatate si din salariul meu. Sotul meu nu figureaza cu numele pe aceste depozite. Vroiam sa va intreb daca in cazul unei executarii silite ar trebui sa ma tem pentru aceste bunuri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jidanu , utilizator 11:02, 12 Aprilie 2015
se pot executa si conturile dvs.
Daca sotia nu este asociat in firma ne puteti spune pe ce se bazeaza din punct de vedere legal afirmatia dvs? Mai intai trebue sa fie atrasa raspuderea administratorului/asociatilor si apoi se pot executa conturile personale si asta daca se dovedeste vinovatia acestora !!!
Multumesc. Adevarul este ca m-am speriat. Eu nu am beneficiat in nici-un fel de pe urma acestei firme iar banii din conturi sunt ai mamei mele (se vede ca sunt trimisi din strainatate) iar o parte, din munca mea si orele pierdute in week-enduri (bani din salariu si transformati in depozit in aceeasi banca).. Deci nu mi s-ar parea legal si moral sa fiu afectata doar pentru ca am vrut sa am legal un sot...
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
jidanu, utilizator
Părțile sociale sunt ale soțului, bun propriu. Cu atât mai mult datoriile societății nu sunt bunuri comune. Nici măcar datorii proprii ale soțului nu sunt, așa cum bine afirmă dna Roxana. Sunt datoriile societății.

Bunurile dvs. nu pot fi executate silit pentru aceste datorii.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Multumesc mult! Eram in situatia de a cheltui niste bani pe consultanta.... Paste fericit va doresc!

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul sotiei debitorului si a fiicei minore ContSters498150 ContSters498150 Buna ziua, Am mai multe nelamuriri legate de o posibila executare silita sau poprirea conturilor in cazul in care sotul s-a ales cu o datorie inainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan-06 ioan-06 Buna ziua. Acum 2 ani m-am casatorit a doua oara. Cu a doua sotie am 1 copil cu varsta de 2 ani. Din prima casatorie am 1 copil care are acum 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Extindere datorii sot sotie gabibogdan gabibogdan Buna ziua, As dori o parere la urmatoarea situatie: - in urma cu 6 luni am fost nevoit sa declar insolventa la o firma la care eram asociat. in urma ... (vezi toată discuția)