avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in cazul sotiei debitorului si a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in cazul sotiei debitorului si a fiicei minore

Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri legate de o posibila executare silita sau poprirea conturilor in cazul in care sotul s-a ales cu o datorie inainte de casatorie. Este vorba despre neprezentarea unor acte contabile pe vechea firma unde figura doar ca asociat. A fost instiintat ca urmeaza sa fie exectutat silit. Vreau a stiu daca acest lucru ma poate afecta in sensul popririi conturilor salariale si de indemnizatie sau daca in timp aceasta datorie va trece in contul unicului mostenitor , adica fiica noastra. Precizez ca sotul nu are bunuri trecute pe numele lui si nu are de gand sa achite o datorie pentru care nu a fost responsabil, fiind doar in calitate de asociat la firma respectiva.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns orientativ. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters498150 , utilizator 16:53, 1 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Categoric ca din punct de vedere legal n-aveti nicio problema cu conturile dumneavoastra ....Apoi nu detaliati de cand provine datoria ca s-ar putea sa fi intervenit prescriptia....Consultati urgent un avocat sa va faca Contestatie la Executare
Este cu siguranta mai veche de 9 ani. Ma intereseaza doar daca e posibil sa ramana pe "umerii" fiicei.
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic eu zic ca a intervenit prescriptia dreptului de a mai obtine executarea silita
In cazul unei executari se poate face Contestatie la executare prin care sa se invoce anularea executarii prin constatarea implinirii termenului de prescriptie dictat de lege
Poate sa faca acest lucru si acum pentru a scapa de o anumita grija si sicanari

Apoi fiica dumneavoastra ar putea in mod normal sa preia aceasta povara doar daca va face succesiunea si astfel va prelua si aceasta problema...
Pana atunci nicio problema
Va dau mai jos cateva repere
V-am lasat si un mesaj in privat cu lamuriri dar nu l-ati citit


Potrivit art. 2.500 alin. (1) din Codul civil, dreptul material la acțiune, denumit în continuare drept la acțiune, se stinge prin prescripție, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege.
Art. 2.501 alin. (1) din același act normativ stipulează că drepturile la acțiune având un obiect patrimonial sunt supuse prescripției extinctive, afară de cazul în care prin lege s-ar dispune altfel.
În cazul relațiilor comerciale, termenul de prescripție este de trei ani, conform art. 2.517 din Codul civil.

Potrivit art. 2.524 din Codul civil, dacă prin lege nu se prevede altfel, în cazul obligațiilor contractuale de a da sau de a face, prescripția începe să curgă de la data la care obligația devine exigibilă și debitorul trebuia astfel s-o execute.

În situația în care dreptul este afectat de un termen suspensiv, prescripția începe să curgă de la împlinirea termenului sau, după caz, de la data renunțării la beneficiul termenului stabilit exclusiv în favoarea creditorului.

Dacă dreptul este afectat de o condiție suspensivă, prescripția începe să curgă de la data la care s-a îndeplinit condiția.

Prin urmare, dacă timp de trei ani de la scadență creditorul societății (furnizorul) nu a luat nicio măsură pentru recuperarea creanței, acesta nu mai poate apela la instanțele judecătorești. Trebuie avut însă în vedere faptul că scăderea din evidență a unei datorii al cărei termen de plată este prescris se face doar după ce societatea a întreprins toate demersurile legale pentru decontarea acesteia
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator
Ca asociat răspundeți doar in limita capitalului social depus. De aceea se cheamă SRL. Înseamnă societate cu răspundere limitată. Nu are voie si de nu era intervenita prescripția, executorul sa se îndrepte împotriva conturilor si bunurilor Dvs care nu au legatura cu firma unde sunteti asociat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie orange DaniaSimb DaniaSimb Buna ziua. Am inteles ca singura modalitate de a scapa de cei de la Getback Recovery este sa ii informez, pe cale legală, ca datoria s-a prescris, ... (vezi toată discuția)
Se poate face executare silita pe numele unei mame, debitoare ... astridamel astridamel Se poate face executare silita pe numele unei mame, debitoare fiind fiica , majoră, care nu are nici un fel de bunuri sau venituri? (vezi toată discuția)
Contractul de cesiune de creanta este titlu executoriu ? catablue catablue Buna ziua, Daca sunt exectutat silit pe baza unui contract de cesiune intre Cetelem si Capital Invest(Kruk) se merita sau nu sa depun o contestatia la ... (vezi toată discuția)