avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate face executare silita pe numele unei mame, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate face executare silita pe numele unei mame, debitoare ...

Se poate face executare silita pe numele unei mame, debitoare fiind fiica , majoră, care nu are nici un fel de bunuri sau venituri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:45, 18 Noiembrie 2022
Nu poate fi executată mama.
Fica nu va scăpa de executare, va fi executată silit când va avea venituri sau bunuri personale.

Nu va putea sa stea toata viața fara venituri, sau va deveni moștenitore și-i va fi executate silit bunurile moștenite.
Ea trebuie să înțeleagă că nu va avea parte de moștenire când va fi vremea, daca nu-și achita creanța.

Doar neglijența creditorului ar putea să o scape de datorii, că dacă creditorul nu va stărui în executare după 3 ani va interveni prescripția.
Nu cred că creditorul nu cunoaște acest lucru, și nu va stărui în executare pentru a întrerupe precripția.

Contează totuși și valoarea creanței.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
Dapix, utilizator
ce treaba are mama cu datoria fiicei?
Ar fi bine ca fiica sa meargă la avocat ca sa vada dacă poate scăpa de datorie.

Când va moșteni va putea fi executată silit dacă nu rezolva.

Cu bunurile mobile trebuie sa aveți grijă, aur, etc. pentru ca pot apărea probleme dacă locuiți împreună.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banca greu de achitat Doina B Doina B Buna ziua! In conditiile in care am un credit substantial la o banca, cu o rata lunara care, in perioada actuala, depaseste cu mult posibilitatile mele ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita executarea altor bunuri inafara de cel ipotecat? corinalovely corinalovely buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune g_obreja g_obreja Tatal fiicei mele a decedat pe 24 ianuarie 2011. Noi eram divortati din anul 2003, fiica noastra este minora, in prezent are 15 ani. Nu a avut bunuri mobile ... (vezi toată discuția)