avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii la banca greu de achitat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii la banca greu de achitat

Buna ziua!

In conditiile in care am un credit substantial la o banca, cu o rata lunara care, in perioada actuala, depaseste cu mult posibilitatile mele financiare, as vrea sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul in care nu mai pot achita acest credit. Datoria catre banca respectiva se va prescrie la un moment dat? Exista riscul ca fiica mea sa "mosteneasca" aceasta datorie? De fapt lucrul asta ma intereseaza in mod deosebit, si cum nu sunt de specialitate, va intreb pe dvs: copilul poate avea probleme ca si mostenitor?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 12:59, 14 Iunie 2013
Daca nu platiti va vor executa silit. Daca aveti bunuri mobile, imobile, venituri din salarii/pensii, acestea vor fi executate silit, pana la recuperarea creantei bancii, in intregime, plus dobanzi si penalitati ce vor curge pana la recuperarea integrala.

Mostenitorii primesc si datoriile defunctului numai daca primesc si bunuri care au cel putin aceeasi valoare cu datoria. daca nu mostenesc bunuri/active nu mostenesc nici datoriile, pentru ca succesiunea va fi inchisa ca lipsita de obiect.

Asadar, daca ii lasat mostenire bunuri fiicei dvs, ii lasati mostenire si datoriile si doar in limita valorii bunurilor mostenite.
fiica dvs va mosteni datoriile doar daca va accepta succesiunea. deci, daca nu ii lasati nimic, ea nu o sa accepte succesiunea si nu va trebui sa plateasca nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie lasata la banca mostenitorului Sionut01 Sionut01 Buna ziua! Am o problema, as dori va rog sa ma lamuriti. In urma cu 3 ani tatal prietenei mele mai avea o datorie la banca in valoare de ~5000lei, intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune g_obreja g_obreja Tatal fiicei mele a decedat pe 24 ianuarie 2011. Noi eram divortati din anul 2003, fiica noastra este minora, in prezent are 15 ani. Nu a avut bunuri mobile ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui decedat barnasorina barnasorina Buna ziua.Acum 3 luni tatal meu a decedat,avand datorii la banca. Deja cei de la banca incep sa ne hartuiasca pe mama vitrega si pe mine,ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)