Banca va scoate apartamentul la vanzare iar daca suma obtinuta din aceasta executare nu va acoperi datoria, pentru diferenta va intreprinde toate masurile sa-si recupereze debitul ce-l inregistrati.
Incazul in care ve-ti mosteni ceva - bun mobil/imobil toate aceste bunuri pot fi urmarite si executate.
Daca mama dvs se hotaraste sa doneze/vanda imobilul fiicei dvs bunul acela nu poate fi executat pentru datoriile ce le aveti din contractul de credit.
Stimata Doamna,
Intelegem problema dumneavoastra.
Va putem spune cu siguranta ca, in succesiunea fireasca a lucrurilor, in cazul in care dumneavoastra veti intra in imposibilitate de plata, banca vă va executa apartamentul ipotecat, ulterior pentru restul de credit neachitat, urmand sa se indestuleze din celelalte bunuri sau venituri ale dumneavoastra.
Daca detineti bunuri mobile, cu siguranta si acestea vor fi vizate de banca in actiunea de recuperare a debitelor.
Veniturile dumneavoastra din salariu, vor putea deasemenea sa fie poprite, dar atentie, nu se va putea retine mai mult de 1/2 din salariul net, oricati creditori ati avea.
Revenind la intrebarile care va intereseaza cel mai mult, trebuie sa stiti ca, in situatia in care dumneavoastra veti accepta mostenirea constand in apartamentul mamei dumneavoastra, si acesta va intra in ''vizorul'' bancii.
De aceea, solutia pentru a evita acest din urma caz, ati intuit-o foarte bine.
Astfel, mama dumneavoastra, poate dona imobilul fiicei dumneavoastra.In acest fel, apartamentul nu va mai putea fi executat de banca, pentru ca nu va fi in proprietatea dumneavoastra. Mai mult, nu are importanta in acest context, daca fiica dumneavoastra va implini in curand varsta majoratului.Acest fapt nu acorda bancii creditoare posibilitatea de a executa imobilul, pentru ca acesta se afla in proprietatea ei exclusiva.
Daca mama dumneavoastra detine si alte bunuri mobile sau imobile in proprietate, este recomandat, in aceeasi idee, ca aceasta sa procedeze la fel si cu acestea.Este numai alegerea.
In privinta prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, acest drept al bancii creditoare, se stinge in trei ani de la data la care s-a nascut.Daca vorbim de materia actiunilor reale imobiliare, acest termen este de 10 ani.Cursul acesteia, se intrerupe de fiecare data la care se intreprinde un act de executare.De la aceasta data incepe calcularea unui nou termen de prescriptie de 3 ani, respectiv de 10 ani.
Speram ca informatiile noastre v-au fost de folos.Pentru alte lamuriri, va stam la dispozitie prin intermediul adresei noastre de e-mail.
Cu stima,
Echipa ADVOCATE.RO