avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita sotie pentru datoriile sotului
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita sotie pentru datoriile sotului

Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce situatie este aceasta firma. Sediul nu figura la domiciliul nostru. Eu am un apartament dobandit inainte de casatorie, pe numele de fata si depozite care provin din bani trimisi de mama mea din strainatate si din salariul meu. Sotul meu nu figureaza cu numele pe aceste depozite. Vroiam sa va intreb daca in cazul unei executarii silite ar trebui sa ma tem pentru aceste bunuri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jidanu , utilizator 11:02, 12 Aprilie 2015
jidanu a scris:

Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce situatie este aceasta firma. Sediul nu figura la domiciliul nostru. Eu am un apartament dobandit inainte de casatorie, pe numele de fata si depozite care provin din bani trimisi de mama mea din strainatate si din salariul meu. Sotul meu nu figureaza cu numele pe aceste depozite. Vroiam sa va intreb daca in cazul unei executarii silite ar trebui sa ma tem pentru aceste bunuri. Multumesc!

Doamna, ati pus o intrebare vaga si, pe cale de consecinta, ati primit raspunsuri vagi. Nu precizati ce fel de "firma" are sotul dvs. Hai sa presupunem ca este o "societate comerciala" si anume una cu rasoundere limitata. In acest caz, dupa cum ii spune si numele, raspunderea este limitata la patrimoniul acesteia, deci nici macar sotul dvs. nu raspunde cu bunurile personale. Exista insa multe forme de societati comerciale, in unele partenerii raspund inclusiv cu bunurile proprii; dar oricum a infiintat-o inainte de casatorie si, dvs., presupun ca nu v-ati asociat ulterior.
Acuma, daca sotul dvs., in nu stiu ce calitate in "firma" face o "ghidusie" penala, s-ar putea ca raspunderea sa afecteze si bunurile personale. Iar conturile dvs.... dobandite in timpul casatoriei, sunt bunuri comune, deci 50% din ele pot fi poprite. Sigur, dvs, puteti dovedi ca acolo sunt si bunuri personale, adica banii primiti de la mama dvs., dar rezulta clar ca v-au fost dati dvs. personal, sau au fost donati cuplului, sau reprezinta returnarea unui imprumut facut de cuplu mamei? aici "e la discutie" si nu cred ca aveti nevoie de asta.
N-ar fi mai simplu sa treceti banii inapoi, intr-un cont al mamei? Sau sa treceti la alt tip de propietate in casatorie, nu sunt familiar cu asta, stiu ca se poate, dar parca trebuie precizat inainte de casatorie, uitati-va in Codul Civil. Sigur, un mariaj in care fiecare este cu "ale lui", nu e facut sa dureze.
De principiu nu ar trebui sa aveti probleme din mai multe considerente.
In primul rand firma e datoare.
Doar daca apar probleme cu falimentul sau amenzi pe numele lui ar aparea probleme.
Daca se incearca executarea dvs. cumva mergeti urgent la avocat pentru ca sunt mai multe aspecte concrete de analizat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este o societate comerciala cu raspundere limitata. In 2008 era considerata microfirma. Practic a fost infiintata de fostii patroni ai sotului care au scapat de angajati transformandu-i in firme (de prestari servicii). Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul sotiei debitorului si a fiicei minore ContSters498150 ContSters498150 Buna ziua, Am mai multe nelamuriri legate de o posibila executare silita sau poprirea conturilor in cazul in care sotul s-a ales cu o datorie inainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan-06 ioan-06 Buna ziua. Acum 2 ani m-am casatorit a doua oara. Cu a doua sotie am 1 copil cu varsta de 2 ani. Din prima casatorie am 1 copil care are acum 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Extindere datorii sot sotie gabibogdan gabibogdan Buna ziua, As dori o parere la urmatoarea situatie: - in urma cu 6 luni am fost nevoit sa declar insolventa la o firma la care eram asociat. in urma ... (vezi toată discuția)