avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal- spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal- spor de noapte


Buna ziua , am si eu o intrebare. Lucrez intr-o institutie unde se lucreaza si noaptea. Orele de noapte difera luna de luna. Pentru aceste ore personalul este retribuit cu un spor de 25% din salariul de baza pentru orele de noapte lucrate in luna respectiva.
Intrebarea este daca si in revisal se opereaza luna de luna aceste sume, care difera de la luna la luna? Ar insemna sa introduc pratic statul de plata, si nu sunt putini salariati......... Problema este ca nici in cartea de munca nu se operau aceste sume.
Aceste sume se regasesc in declaratiile lunare depuse de angajator.
Nu inteleg de unii specialist sustin ca trebuiesc operate si in revisal aceste cuantumuri reprezentand sporul de noapte.
Sustin ideea ca ar trebui operat in revisal procentul de 25% spor ore de noapte.
Iar cuantumul lunar este altceva si acesta se regaseste in statul de plata respectiv in declaratii.
Astept raspuns. Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 20 Februarie 2015
In REVISAL se completeaza si se transmite numai sporurile prevazute in contractul individual de munca ...

Sporul de noapte este prevazut in c.i.m. sau se acorda in baza prevederilor Codului Muncii?
Este acordat in baza legii 284/2010, art 17
Am inteles ... parerea mea este ca daca ati operat sporul odata in REVISAL , atunci va trebui sa-l modificati lunar ...
buna ziua. Am preluat recent o baza de data cu revisal si am observat la un salariat ca nu era trecut sporul de noapte de 25%(toti ceilalti salariati au introdus acest spor deoarece se lucreaza noaptea). M-am uitat in dosarul lui si am vazut ca are un act aditional cu acest spor de noapte, dar probabil au omis sa-l bage in revisal. Eu acum cum procedez sa indrept greseala, este vb de anul 2012. Il introduc cu data de atunci? nu o sa am probleme la un control? Puteti sa-mi dati alta solutie? Multumesc.
Nu cred ca o sa aveti problema la un eventual control.

Alte discuții în legătură

Revisal hg nr. 500/2011 - cuantum sporuri alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as dori sa stiu daca este posibil sa trecem in revisal hg500 valoarea sporului pt ore suplimentare(75%) ?eu din cate stiu(nu intocmesc statele de ... (vezi toată discuția)
Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal micutzza10 micutzza10 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La inregistrarea in revisal se trec doar sporurile ocazionale? Am vorbit cu cativa colegi si sustin ca ... (vezi toată discuția)