avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chelt judecata introduse in chelt intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chelt judecata introduse in chelt intretinere

Am dat in judecata un proprietar pt restante. S-a facut si expertiza contabila platita de asoc (1000lei). Pt ca asoc nu a fost clara in calcule a fost nevoie de expertiza si de aceea instanta nu ne-a admis chelt de judecata. Noi totusi am introdus chelt cu expertiza, cu xeroxul actelor pt tribunal in tabelul cu cotele de intret. Omul face galagie, ca nu plateste, ca sentinta este def si irevocab. Ce sa facem? Daca el nu plateste, cine sa plateasca? Sa ma astept la vreo reclamatie, la vreun control? Ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 17:12, 15 Martie 2013
Daca judecatorul nu v-a admis cheltuielile cu acest proces sa le puneti in seama paratului, dv. de ce insistati sa i le puneti pe lista? Nu este corect.
Daca vina este a asociatiei ca nu a prezentat documente credibile, atunci este vina asociatiei si puneti aceste cheltuieli in sarcina tuturor proprietarilor sau luati sumele din fondul de reparatii, daca aveti asa ceva.

Raspunzator ar trebui facut si comitetul executiv care s-a prezentat in instanta nepregatit.

Luati orice decizie numai sa respectati hotararea definitiva.
In situatia in care asociatia de proprietari nu se afla in posesia unei hotarari judecatoresti definitive care sa dispuna obligatia in sarcina proprietarului de a achita c/v expertiza,xerox,etc
pe cale de consecinta costurile aferente litigiului urmeaza sa fie suportate de catre asociatia de proprietari,fie prin repartizare tuturor proprietarilor cu exceptia proprietarului reclamat fie din alte surse/fonduri
In cazul in care proprietarul in cauza sesiseaza oficial abuzul,se va constata ca asociatia de proprietari nu detine temei legal pentru impunere si poate suporta eventuale sanctiuni
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
ynocentta, utilizator
instanta nu ne-a admis chelt de judecata.

Daca singur spuneti ca instanta nu a admis acele cheltuieli de judecata dv trecand peste lege totusi le-ati trecut in lista ?refaceti de urgenta acele liste de intretinere si asa cum ati primit raspunsurile mai sus fie le treceti tuturor proprietarilor,mai putin celui in cauza ,fie le scadeti din fond reparatii,fonduri speciale fara a le mai trece niciunui proprietar . Dupa cum a punctat si dna.Elga dv pur si simplu ati plecat caine surd la vanatoare(nu ati fost pusi la punct si siguri pe ceea ce inaintati justitiei -calculul penalitatilor eronat ;)si atunci aveti o problema penalitati calculate eronat si altor debitori(restantieri) ai asociatiei,
CRINA1, utilizator
cine ma poate sanctiona de acest "abuz" ?
Dv totusi nu il considerati abuz ? Vi se pare normal din moment ce o instanta a hotarat definitiv si irevocabil ca locatarul sa nu suporte cheltuieli de judecata dv totusi i le puneti in carca ,pentru ca deh ati cheltuit pe xerox pe expertiza ;desi vinovati de calculul eronat sunteti dv (asociatia ) .Daca dv inca mai adresati aceasta intrebare inseamna ca nu intelegeti legile si nici ceea ce inseamna o hotarea a unei instante din aceasta tara indiferent daca ne este favorabila sau nu ;Daca ati fi fost dv in locul dansului ati fi acceptat plata desi aveti o hotarare prin care se specifica inversul?
PS: sa nu fie cu banat dar dv trebuie sa intelegeti ce inseamna o hotarare judecatoreasca si incalcarea ei cu buna stiinta.
CRINA1, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Actualizare lista de plata in baza hotararii instantei Anamaria Plevit Anamaria Plevit Buna ziua, Va rog un sfat. Am introdus o actiune in justitie avand ca obiect recalcularea penalitatilor de intarziere la asociatia de proprietari pentru ... (vezi toată discuția)