avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere patrimoniala

Buna ziua! Sunt in proces cu angajata mea, care a produs un minus la inventar. Minusul e dovedit prin acte contabile, insa ea se apara nerecunoscand paguba produsa si ca semnatura de pe fisa postului nu e a ei. Aceata fisa i s-a inmanat pentru a fi citita iar eu am verificat daca e semnata dupa mult timp. Acum, are vreo importanta aceasta fisa? S-a cerut expertiza grafoscopica, dar daca e e ferm convinsa ca nu a semnat-o a fost deacord.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:28, 21 Martie 2013
1. Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

2. Conditiile necesare pentru angajarea raspunderii – 3 conditii obiective: fapta ilicita contractuala constand in neexecutarea prestatiilor datorate de debitorul contractual; prejudiciul cauzat creditorului; raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu.
Salariatul fiind tinut sa repare prejudiciile cauzate din culpa sa.

3. Expertiza grafoscopica va constata daca acea semnatura este sau nu a salariatului respectiv ... dvs va trebui sa sustineti ca salariata a prestat activitatea in baza acelui c.i.m. si a fost de acord cu atributiile sale , fapt care nu a fost contestat pe durata activitatii sale.
La interogatoriu a raspuns judecatoarei ca tinea gestiunea magazinului, raspundea de marfa si de casa, de incasari. Acum eu sunt nelinistita pentru ca am impresia ca procesul a luat o alta directie. Am avocat dar tocmai marti am intalnire cu el si pana atunci am o mie de intrebari. Ea se apara in felul urmator: odata cu fisa postului ca nu a semnat-o ea, ca nu a participat la inventar ca a fost plecata sa-si schimbe buletinul, dar inventarul s-a facut la sfarsitul zilei, ca nu recunoaste prejudiciul. Mentionez ca am avut verbal un acord ca pana pe 20 iunie (inventarul a fost facut pe 31 mai 2012) sa aduca banii, a fost deacor, iar pe 21 iunie nu a mai venit la servici. A fost chemata in comisia de disciplina nu s-a prezentat, a fost concediata disciplinar pana la urma cu data de 9 iulie. Insa de aceste lucruri, de comisia de disciplina nu s-a discutat nimic in proces, s-a legat de semnaturi, ba chiar si de semnatura dupa contractul de munca, ca nu o recunoaste, dar vom scoate de la ITM contractul si se poate demonstra. simt ca pierd acest proces in ciuda faptului ca paguba chiar e reala, avand camere de supravghere am vazut exact cum proceda. Dar si cu camerele astea nu am reusit sa salvez prea multe lucruri. Vreo doua ipostaze cum ii dadea bani sotului ei din incasari. De ce zic ca se merge pe alta directie? pentru ca se se pune accent pe semnaturile astea si nu se spune nimic de fapta ei.
Atunci nu inteleg atitudinea avocatului dvs ... va trebui sa va sustina mai concret cauza dvs ... doar a fost luat interogatoriu salariatei respective ...
Cum credeti ca va decurge acest proces, urmatorul termen e 30 aprilie 2013
Nu ma pot pronunta intr-un anumit sens, intrucat nu-mi dau seama de ce s-a solicitat acea expertiza, cat a fost luat interogatoriul salariatei care a recunosc ca avea gestiunea in primire ...

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns cati81 cati81 Buna! Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)