Spuneti-mi va rog daca este corect cum inregistrez o factura de proiect pentru o constructie care la final va fi sediu social sau punct de lucru. Firma are un teren pe care vrea sa construiasca o cladire si prima factura pe care am primit-o este de proiect. Nu stiam daca este corecta inregistrarea 4426=404 si 231=404 si urmatoarele facturi ce le primesc de constructie si alte servicii tot asa se inregistreaza ? Valoarea ramane inregistrata pe 231 pana se finalizeaza constructia si apoi se trece 212=231?
Daca executia proiectului nu este realizata de entitatea insasi in regie proprie, inregistrarea contabila precizata de dvs., precum si rationamentul privind pastrarea in acest cont a imobilizarii pana la finalizarea constructie, sunt corecte.
Multumesc frumos de raspuns, da factura este de la un furnizor nu e realizata de entitate. Spuneti-mi va rog la final cand termina si constructia voi avea inregistrarea 212=231 apoi banuiesc ca se calculeaza amortizarea lunara. Mai trebuie factura si alta inregistrare adica ma refer la valoarea terenului care este inregistrata in 2111 ? Nu stiu exact daca si aceasta trebuia inregistrata cumva ?