avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare factura investitii in curs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare factura investitii in curs

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca este corect cum inregistrez o factura de proiect pentru o constructie care la final va fi sediu social sau punct de lucru. Firma are un teren pe care vrea sa construiasca o cladire si prima factura pe care am primit-o este de proiect. Nu stiam daca este corecta inregistrarea 4426=404 si 231=404 si urmatoarele facturi ce le primesc de constructie si alte servicii tot asa se inregistreaza ? Valoarea ramane inregistrata pe 231 pana se finalizeaza constructia si apoi se trece 212=231?
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 13:29, 19 Martie 2013
Buna seara,

Daca executia proiectului nu este realizata de entitatea insasi in regie proprie, inregistrarea contabila precizata de dvs., precum si rationamentul privind pastrarea in acest cont a imobilizarii pana la finalizarea constructie, sunt corecte.

Numai bine
Multumesc frumos de raspuns, da factura este de la un furnizor nu e realizata de entitate. Spuneti-mi va rog la final cand termina si constructia voi avea inregistrarea 212=231 apoi banuiesc ca se calculeaza amortizarea lunara. Mai trebuie factura si alta inregistrare adica ma refer la valoarea terenului care este inregistrata in 2111 ? Nu stiu exact daca si aceasta trebuia inregistrata cumva ?

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie sediu social Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Suneti-mi va rog daca firma isi construieste sediu social inregistrarile sunt urmatoarele de exemlu factura proiect 4426=401 ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Achizitie spatiu comercial denisa2011 denisa2011 buna ziua, am achizitionat un spatiu comercial de la un II fara TVA ce note contabile fac pentru inregistrarea spatiului?? va multumesc! (vezi toată discuția)