avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Constructie sediu social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Constructie sediu social

Buna ziua,

Suneti-mi va rog daca firma isi construieste sediu social inregistrarile sunt urmatoarele de exemlu factura proiect 4426=401
231=401
sau factura pentru construcite si materiale tot 4426=401
231=401

la final de lucrare la recetie se face 214=231 si apoi amiortiare lunar
Totul se trece in 231 nu in cont de cheltuieli 6xx si abia la sfasitul lucrari la receptie
se face 214=231 si se calculeaza amortizare lunara?
Daca construcita este are ca destinatie sediu social dupa ce se face receptia banuiesc ca trebuie depus la onrc si la finante declaratii? Mai trebuie facute si alte declaratii pana atunci ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:46, 10 Iulie 2013
Folositi 404 ( fz imobilizari); adica 231,232,4426=404; creati analice pt 231 daca imobilizarile rezultate au perioade de amortizare diferite(ex:lifturi,scari rulante,etc); la finalul lucrarilor trebuie sa actualizati taxele autorizatie constructie platite pe la primarie...Si asta se conteaza pe investitii...
Inregistrarea tuturor cheltuielilor pentru aceasta constructie in contul 231 este corecta. La receptia constructiei veti inregistra 6xxx = 231.
Am uitat sa mentionez ca la receptie veti inregistra 212 = 722, cu valoarea tuturor cheltuielilor efectuate cu aceasta constructie(materiale, servicii, manopera, taxe, etc). Pe baza procesului verbal de receptie definitiva veti inregistra la Primarie constructia respectiva, apoi la ONRC si la DGFP veti declara punctul de lucru. Pentru aceasta constructie veti calcula amortizare incepand cu luna urmatoare a receptiei definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Capitalizare cheltuieli Ablon Ablon O firma care actioneaza in domeniul dezvoltarii imobiliare are un teren achizitionat si doreste sa dezvolte un proiect imobiliar. Termenul de finalizare a ... (vezi toată discuția)
Incadrare contabila copertina ameliee ameliee Buna ziua, Am o intrebare: cum inregistrez in contabilitate o copertina amplasata langa o cladire, construita din stalpi de metal ( teava) si folie ... (vezi toată discuția)