avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa-mi raspundeti!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa-mi raspundeti!

Buna ziua va rog mult da-mi raspundeti la o intrebare.Este bine ca un urmarit international sa vina sa se predea singur?are vreun avantaj?beneficiaza de eliberare conditionata ca toti ceilalti?in cat timp se prescrie o pedeapsa de 2 ani si 6 luni?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 13:04, 22 Februarie 2009
Daca este bine sau nu, tine mai mult de morala decat de justitie. Liberarea conditionata, pe care cred ca o confunzi cu suspendarea, este o institutie complementara regimului de executare a pedepsei si se acorda in anumite conditii: executarea unei parti din pedeapsa, staruinta in munca si disciplina, dovezi temeinice de indreptare, sau, tinandu-se cont de varsta condamnatului, forma de vinovatie, starea de sanatate, antecedentele penale. Termenul de prescriptie a raspunderii penale depinde de pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita. Trebuie cunoscuta incadrarea faptei pentru a afla termenul de prescriptie.
Termenul de prescriptie al executarii pedepsei este potrivit art.126 C. Pen. de 5 ani +durata pedepsei ce urmeaza sa fie executat adica in cazul de fata de 7 ani si 6 luni. In ceea ce priveste liberarea conditionata acesta va putea beneficia de ea ca si alt condamnat daca intruneste conditiile prevazute de lege.Nu benfficiaza de nici un avantaj daca se preda.Daca sa se predea sau nu poate aprecia doar singur.
Termenul de prescriptie a executarii unei pedepse de 2 ani si 6 luni este, conform art. 126 alin 1, lit b de 5 ani la care se adauga cei 2 ani si 6 luni deci 7 ani si 6 luni si se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Av. Gheorghe Alexandru
Daca are mandat de executare a pedepsei emis de magistrati,sau daca nu,in cele din urma este condamnat si ajunge in penitenciar,singurul dezavantaj este ca nu va fi folosit la munca,sau nu va fi folosit in regimul semideschis.Este singurul dezavantaj.In rest daca are comportament bun,va putea fi eliberat la prima comisie de eliberari conditionate.
:"> mai bine sta cuminte acolo unde este...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de executare a pedepsei alexmit alexmit Rog sa ma lamuriti si pe mine care este perioada in care punerea in aplicare a MEPI creaza efecte juridice. Exemplu, mandat de 2 ani cu exec in regim detentie- ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, condamnat plecat in strainatate andrei1987tymy andrei1987tymy am si eu o intrebare sunt plecat in strainatate si am o pedepasa de un an cu executare ce se poate intampla cat timp ar trebui sa nu mai vin acasa ?? (vezi toată discuția)