avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragerea de la pedeapsa!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragerea de la pedeapsa!

Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in momentul cand suspectul este prins...ce se intampla?Este judecat iar,sentinta va fi mai mare?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:17, 1 Aprilie 2011
cand condamnatul este prins va fi pus sa execute cei 2 ani de inchisoare
inculpatul va fi condamnat si pentru sustragerea de la executarea pedepsei. exista totusi si prescriptia executarii pedepsei care in cazul de fata este de 5 ani.
bissy_ralu a scris:

executarea pedepsei se prescrie dupa trecerea a 7 ani de la data condamnarii, potrivit art. 126 alin.1 lit.b ...deci daca se sustrage timp de 7 ani de la executare, dupa acest termen nu mai trebuie sa execute pedeapsa
respectiv 5 ani plus durata pedepsei care trebuie executata (2 ani)..
Mihail-Mihai a scris:

inculpatul va fi condamnat si pentru sustragerea de la executarea pedepsei. exista totusi si prescriptia executarii pedepsei care in cazul de fata este de 5 ani.

si care sunt limitele pedepsei pentru "sustragerea de la executare "?
daca va fi prins va executa cei doi ani iar daca va fi cuminte poate beneficia de liberare conditionata.
Sustragerea de la executarea pedepsei prev de art 74 Legea 275/2006, se asimileaza infractiunii de evadare si se pedepseste cfm CP respectiv 6 luni-2 ani , se adauga pedepsei ce trebuie executata, insa fara a putea depasi maximul pedepsei de executat. in cazul de fata 5 ani. Ceea ce raportat la cazul dvs inseamna asa, 2 ani de executare de pedeapsa plus o incadrare de la 6 luni- 2 ani in functie de imprejurari .
Termenul de prescriptie este de 5 ani plus pedeapsa de executat 2 ani in speta, deci 7 ani in conformitate cu art.126 al1 lit b) si se socoteste de la data cand hotararea de condamnare ramane definitiva.

Alte discuții în legătură

Evadare - prescriere executare ? life020720732 life020720732 Daca cineva este condamnat la 5 ani de inchisioare, dar reuseste sa evadeze/sa nu se mai prezinta la penintenciar... cum curge timpul de prescriere? (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! intrare cu telefon in penitenciar bullr3k bullr3k Buna ziua ! Am dat de o problema si eu . Am fost la un prieten la penitenciar si am uitat sa scot telefonul din buzunar . Am trecut prin acea banda si doamna ... (vezi toată discuția)
Salut - abuz de incredere? marian1989 marian1989 am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un ... (vezi toată discuția)