avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragerea de la pedeapsa!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragerea de la pedeapsa!

Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in momentul cand suspectul este prins...ce se intampla?Este judecat iar,sentinta va fi mai mare?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:17, 1 Aprilie 2011
Daca va fi prins,singurele sale probleme vor fi in detentie ,deoarece in dosarul sau de penitenciar va fi facuta mentiunea ca s-a sustras de la executarea pedepsei,ceea ce pentru inceput ,cel putin,ii va cauza eventuale probleme cu privire la regimul de executare
@Cristina87
nu este acelasi lucru ca in speta de fata.
legea 275 /2006 priveste executarea pedepselor iar art 74 indice 1 se refera la persoanele private de libertate care dupa expirarea perioadei in care au fost liberi-prin intreruperea pedepsei,prin invoire-nu se intorc la termenul stabilit si despre care au luat la cunostinta.


Infractiuni
Sustragerea de la executarea pedepselor
Art. 741. — Neprezentarea nejustificata a persoanei condamnate la locul de detinere la expirarea perioadei in care s-a aflat legal in stare de libertate si parasirea, fara autorizare, de catre persoana condamnata a locului de munca, aflat in exteriorul locului de detinere, se asimileaza infractiunii de evadare si se pedepseste conform prevederilor din Codul penal.
Introducerea de bunuri si obiecte interzise in penitenciar
Art. 742. — (1) Introducerea in mod ilicit in penitenciar a bunurilor si obiectelor interzise a se afla in posesia persoanelor private de libertate, in scopul utilizarii de catre acestea, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a fost savarsita de personalul din sistemul administratiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adauga un spor de pana la 2 ani.”

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evadare - prescriere executare ? life020720732 life020720732 Daca cineva este condamnat la 5 ani de inchisioare, dar reuseste sa evadeze/sa nu se mai prezinta la penintenciar... cum curge timpul de prescriere? (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! intrare cu telefon in penitenciar bullr3k bullr3k Buna ziua ! Am dat de o problema si eu . Am fost la un prieten la penitenciar si am uitat sa scot telefonul din buzunar . Am trecut prin acea banda si doamna ... (vezi toată discuția)
Salut - abuz de incredere? marian1989 marian1989 am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un ... (vezi toată discuția)