avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salut - abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salut - abuz de incredere?

am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un pachet sa ii trimit lui si nu mia spus ce se afla il el eu vazusem o pereche de papuci o lengerie un prosop si un castron ...in talpa de la papuci erau cate 40 de cartele bagate in fiecare papuc si cand am intrat mau intrebat ce am in talpa si iam spus ca nu am nimic ... cand au taiat talpa la papuci am ramas socat nici nu imi venea a crede .. cum sa mai am eu incredere in fratemiu... ce mi se poate intampla
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:02, 16 August 2013
Nu este vorba despre abuz de încredere, ci do infracţiune prevăzută de Legea nr. 275/2006:
Introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar:

(1) Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită de personalul din sistemul administraţiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adăuga un spor de până la 2 ani.

Prin bunuri şi obiecte interzise se înţelege, conform Anexei 1 la Hotărârea nr. 1897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal):

BUNURI ªI OBIECTE INTERZISE

care intră sub incidenţa art. 74^2 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal



A. Arme şi obiecte periculoase:

- arme letale şi neletale, arme albe, reale sau artizanale, muniţie de orice fel, explozibil şi dispozitive pentru autoapărare cu electroşocuri, precum şi imitaţii ale unor astfel de obiecte;

- obiecte din orice material transformate în armă albă sau de foc.

B. Alimente şi băuturi:

- băuturi alcoolice.

C. Aparatură electronică:

- orice tip de aparat electronic cu posibilitate de înregistrare, stocare a datelor, transmitere a imaginilor şi sunetelor în timp real ori înregistrate, fotografiere, poziţionare globală de tip GPS, de tipul laptopurilor, calculatoarelor personale;

- telefoane mobile, componente, subansamble, accesorii, cartele SIM, dispozitive de tip hands-free.

Probabil că va fi sesizat parchetul pentru a fi afectuate cercetări .
Da, nu este vorba de abuz de incredere ci de alta infractiune.
Daca nu ati stiut sunteti nevinovat.
Vinovat este cel care v-a dat cartelele in papuci.

Aveti grija ca nu sunt deloc cuminti cei din penitenciare si dati de probleme aiurea.
Nu va mai bagati sa ajutati asa.

Daca ii duceti ceva sa fie direct de la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea unor obiecte interzise in penitenciar dragoscorina dragoscorina IN URMA CU UN AN AM FOST SA/I FAC O VIZITA FRATELUI MEU FIIND DETINUT IN PENITENCIARUL DIN IASI.IN POSETA FARA SA/MI DAU SEAMA AVEAM O PERECHE DE CASTI SI O ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! intrare cu telefon in penitenciar bullr3k bullr3k Buna ziua ! Am dat de o problema si eu . Am fost la un prieten la penitenciar si am uitat sa scot telefonul din buzunar . Am trecut prin acea banda si doamna ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)