avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Introducerea unor obiecte interzise in penitenciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Introducerea unor obiecte interzise in penitenciar

IN URMA CU UN AN AM FOST SA/I FAC O VIZITA FRATELUI MEU FIIND DETINUT IN PENITENCIARUL DIN IASI.IN POSETA FARA SA/MI DAU SEAMA AVEAM O PERECHE DE CASTI SI O CARTELA TELEFONICA DE ITALIA NECITIND AFISURILE CE ERAU IN PENITENCIAR CA NU AVEAM VOIE CU ASA CEVA .MI/A VENIT O CITATIE SA MA PREZIT LA PROCES DAR EU NU SUNT IN TARA CE SE POATE INTAMPLA??????




Cel mai recent răspuns: dragoscorina , utilizator 19:51, 26 Noiembrie 2012
Ca sa existe un proces, trebuie sa existe o cercetare penala, si ca sa existe cercetare penala trebuie sa existe cel putin o fapta calificata ca infractiune....deci care este fapta de care sunteti invinuita?
fapta nustiu care este,(nu aveam voie sa intru in penitenciar cu cartele si casti telefonice)mia last mesaj pe skype baiatul care sta in gazda ca mia ven o citatie sa ma prezint la proces,daca nu ma prezint e de la 1 la 12 ani de inchisoare.defapt eu cand am mers la fratele meu aveam simul de italia in portofel si castile de la tel in geanta,inainte de a intra la vizita ma controlat si miau gasit alea,nu mau mai lasat sa intru si mau luat la o sectie de politie din Iasi sa dau declaratie.in declaratie am scrin ca nu am stiut.
Conform art. 74 din Legea nr. 275/2006, bunurile si obiectele interzise sunt:

A. Arme şi obiecte periculoase
- Arme de foc şi arme albe, reale sau artizanale, muniţie de orice fel, explozibil şi dispozitive pentru autoapărare cu electroşocuri
- Obiecte din orice material transformate în armă albă sau de foc

B. Alimente şi băuturi
- Băuturi alcoolice

C. Aparatură electronică
- Orice tip de aparat electronic cu posibilitate de înregistrare, stocare a datelor, transmitere a imaginilor şi sunetelor în timp real ori înregistrate, fotografiere, poziţionare globală de tip GPS, de tipul laptop – urilor, calculatoarelor personale
- telefoane mobile, cartele SIM, dispozitive de tip hands-free

D. Substanţe toxice, medicamente
- Substanţe toxice, stupefiante, psihotrope, precursori de droguri
- Sprayuri paralizante şi lacrimogene

În conformitate cu art. 74², alin. (1) din Legea 83/2010, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

Probabil ca dupa ce ati dat declaratia la politie, sa dispus Inceperea Urmaririi Penale......asa ca va recomand sa angajati un avocat in Romania, care sa va reprezinte interesele.
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc,asa am sa fac.o seara buna

Alte discuții în legătură

Salut - abuz de incredere? marian1989 marian1989 am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un ... (vezi toată discuția)
Telefon retinut la vizita in penitenciar ContSters340822 ContSters340822 Buna seara ! Sotul meu este arestat , iar cu ocazia unei vizite la el , in interiorul penitenciarului mi-am dat seama ca telefonul personal se afla in buzunar ... (vezi toată discuția)
Regim gsr- ce inseamna? deliaioana deliaioana Prietenul meu este in arest preventiv de 5 luni,abia acum sa facut rechizitoriu.poate fii eliberat dupa 6 luni de arest preventiv?si este incadrat la regim ... (vezi toată discuția)