Buna ziua ! Am dat de o problema si eu . Am fost la un prieten la penitenciar si am uitat sa scot telefonul din buzunar . Am trecut prin acea banda si doamna de acolo a chemat un politist care mi-a luat declaratie . Pana la urma am aflat ca o sa imi faca dosar penal fara cazier . La ce riscuri ma expun ? Multumesc .
ART. 74^2 Legea 275/2006
Introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar
(1) Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită de personalul din sistemul administraţiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adăuga un spor de până la 2 ani.
Deci sa inteleg ca ramane la alegerea procurorului de a da o rezolutie in acest caz ? Mentionez ca am mai avut un dosar dar care tocmai acum cateva luni s-a incheiat .
Procurorul poate dispune aplicarea unei amenzi administrative in cazul in care considera ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, condamnarea la amenda penala sau pedeapsa inchisorii doar instanta o hotaraste, asta daca ajungeti acolo.