avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog ajutati-ma ! Intrare cu telefon in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog ajutati-ma ! Intrare cu telefon in penitenciar

Buna ziua ! Am dat de o problema si eu . Am fost la un prieten la penitenciar si am uitat sa scot telefonul din buzunar . Am trecut prin acea banda si doamna de acolo a chemat un politist care mi-a luat declaratie . Pana la urma am aflat ca o sa imi faca dosar penal fara cazier . La ce riscuri ma expun ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: bullr3k , utilizator 10:38, 18 Septembrie 2013

ART. 74^2 Legea 275/2006
Introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar
(1) Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită de personalul din sistemul administraţiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adăuga un spor de până la 2 ani.

#B
Deci sa inteleg ca ramane la alegerea procurorului de a da o rezolutie in acest caz ? Mentionez ca am mai avut un dosar dar care tocmai acum cateva luni s-a incheiat .
Daca discutam de dosar penal, fireste ca procurorul va dispune.
Si pe ce baze va plasa hotararea ? Pe ce se bazeaza cand va da o rezolutie ? De exemplu pentru amenda , excluzand pedeapsa .
Procurorul poate dispune aplicarea unei amenzi administrative in cazul in care considera ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, condamnarea la amenda penala sau pedeapsa inchisorii doar instanta o hotaraste, asta daca ajungeti acolo.

Alte discuții în legătură

Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)
Salut - abuz de incredere? marian1989 marian1989 am fost la fratemiu care este inchis si mau prins cu 80 de cartele sim Cosmote ... treaba a fost ca ma sunat fratemiu de la penintenciar si mia spus sa iau un ... (vezi toată discuția)
Introducerea unor obiecte interzise in penitenciar dragoscorina dragoscorina IN URMA CU UN AN AM FOST SA/I FAC O VIZITA FRATELUI MEU FIIND DETINUT IN PENITENCIARUL DIN IASI.IN POSETA FARA SA/MI DAU SEAMA AVEAM O PERECHE DE CASTI SI O ... (vezi toată discuția)