avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen de preaviz in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen de preaviz in caz de demisie

Buna ziua,

Am un caz in firma in care un angajat pe postul de programator IT cu norma intreaga de 8 ore care are contract de munca din Iunie 2010 unde era specificat 15 zile calendaristice in cazul demisiei. Apoi cu noua lege a fost facut un act aditional care specifica 20 zile calendaristice conform noului cod al muncii insa am inteles ca ulterior a fost facuta o rectificare si anume sunt 20 zile LUCRATOARE si nu calendaristice.

Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in cazul lui cum se acorda si cum trebuie sa fie mentionat in cerererea de demisie din cele 3 variante:
1. 15 zile calendaristice conform contractului de
munca, nr 06/09.06.2010, in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003
2. 20 zile calendaristice conform actului aditional
3. 20 zile lucratoare conform codului muncii, Art. 81.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 14 Martie 2013
In speta, termenul de preaviz este de 20 de zile calendaridstice, conform actului aditional, daca dupa acest act nu s-a mai incheiat un alt act aditional pentru modificarea preavizului la 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ? pm_35 pm_35 Buna ziua ! In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Preaviz bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Sunt angajat la o societate privata si as vrea sa demisionez. In CIM perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice (vechiul cod). Nu am semnat ... (vezi toată discuția)