Am primit o somatie si un titlu executoriu de la AFP, fara o decizie de calcul accesorii, pentru o suma reprezentand datorie “impozit pe profit”. Impozitul in discutie ar putea fi exclusiv din trimestrul III 2008, dar aici sunt in regula cu O.P. si cu plata la termen.
Am facut contestatie la executare, argumentand lipsa deciziei. AFP a invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii si ca ar fi trebuit sa atacam titlul de creanta pe art. 205 si urmatoarele C.p.f. Practic nu aveam cum sa invoc art. 205 cand de fapt nu cunosc provenienta sumei si cum s-a ajuns la aceasta valoare.
Precizare: la primul termen, instanta a refuzat sa suspende executarea. Uitandu-ma pe site ANAF am vazut ca datoria creste din luna in luna. Banuiesc ca curg niste penalizari.
Suntem interesati de un avocat / jurist care este "tarat" frecvent in procese cu AFP, care cunoaste practica judecatoreasca pe fiscal, pentru a ne acorda asistenta juridica.
Daca doriti o " limpezire " a situatiei fiscale si eliminarea pe viitor a problemelor cu administratia finantelor publice puteti contacta un consilier fiscal ( cu eficacitate rapida comparabila cu actiunile unui avocat in instanta) . Ma puteti contacta pe mail emilia.bucur@yahoo.com.