avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis suspendat de 2 ani fara instintare - modalitati ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis suspendat de 2 ani fara instintare - modalitati de recuperare

Buna, in data de 10.09.2011, autovehiculul meu fost oprit de doi agenti de politie, prietenul meu care conducea nu avea actele asupra lui, asa ca am dat eu cartea ma de identitate, sa justific proprietatea autovehicului. I-au facut etilotest care a iesit negativ (0,0).
Astazi 14.03.2012, am vrut sa imi preschimb permisul care expira peste 3 luni. La ghiesul permise, doamna de acolo mi-a zis ca nu poate sa imi faca poza deorece am dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice, si ca nu mai am drept de conducere din 10.09.2011. Pana acuma nimeni nu ma anuntat ca eu nu mai am drept de conducere . Ce as putea face pentru a recapata dreptul de a conduce? Si daca as putea cere despagubiri politie? Multumesc!
in primul rand trebuie sa va interesati de ce a fost deschis dosar penal pe numele dvs. din moment ce nu erati la volan si apoi sa va ganditi cum va recapatati dreptul de a conduce.

cand ati fost la politie ptr preschimbarea permisului de conducere acesta v-a fost retinut sau nu? iar daca a fost retinut ati primit o dovada in schimbul lui?

poate acum 2 ani lucrurile s-au desfasurat altfel, nu cred ca un dosar peanl se deschide fara motive intemeiate.
Permisul de conducere se afla in posesia mea. Si in tot acest timp s-a aflat in posesia mea. Politia nu l-a avut in mana niciun moment in data de 10.09.2011, nici daca vroiam nu aveam cum sa conduc deoarece aveam luxatie la picior (am radiografie si fisa de externare sau cum ii zice din data de 05.09.2011), in al 2-lea rand eu nu am consumat bauturi alcoolice de 6 ani (nici macar bere sau vin). Tin sa precizes ca unul din acei 2 agenti de politie (rurala), ma cunostea deoarce umblam mai demult cu actuala lui prietena, el fiind din jud. Salaj eu din Timis.
P.S. : nu am de ce sa mint .. doar e pe internet .. si folosesc si pseudonim !
Multumesc!
Incercati sa dati de urma dosarului la politie sau parchet, vedeti despre ce este vorba, verificati stadiul cercetarilor.
nu spune nimeni ca nu spune-ti adevarul dar daca a fost deschis un dosar penal, asa cum am spus anterior, acesta nu putea sa fie deschis decat in baza unor motive intemeiate.
v-a fost retinut permisul cand ati fost la preschimbare sau nu?
nu,nu mi-au retinut permisul la preschimbare, permisul este la mine .. problema este ca daca vreau sa ma interesez trebuie sa strabat 300 de km .. nici politia din salaj nu stie sa imi zica nimic pana nu ma deplasez pana acolo.

Alte discuții în legătură

Salut cum se recapata dreptul de a conduce in romania daca am ... Ovi1993 Ovi1993 Salut cum se recapata dreptul de a conduce in Romania daca am fost condamnat si perioada in care am fost suspendat sa terminat , in momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Dosare penale pe nedrept pentru conducere fara permis mradutsu mradutsu Buna ziua, va rog mul sa ma ajutati pentru ca nu mai inteleg nimic, In data de 12 iunie 2013conducand o masina cu nr de inmatriculare pe bulgaria am fost ... (vezi toată discuția)
Dovada expirata Christiano Christiano Buna ziua eu am avut un accident minor cu o femeie a venit politia mi-a facut testul pt alcoolemie mi-a iesit 0,0 sa dus politia cu femeia la spital o fractura ... (vezi toată discuția)