avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosare penale pe nedrept pentru conducere fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosare penale pe nedrept pentru conducere fara permis

Buna ziua, va rog mul sa ma ajutati pentru ca nu mai inteleg nimic,

In data de 12 iunie 2013conducand o masina cu nr de inmatriculare pe bulgaria am fost oprit de politie pe raza orasului Valenii de munte, la control aveam asigurarea si ITP-ul expirate de o saptamana, mi sa retinut talon auto, placute inmatriculare si permis, mi sa facut dosar penal, totul a durat pana in 07 noiembrie 2013 sa finalizat dosarul cu NUP, am primit acasa ordonanta in data de 18 ianuarie 2014 in care scria ca durata de retinere a permisului a fost din 12iunie2013 pana in 07noiembrie 2013, si ca am dreptul de a conduce autoturisme,si sa merg sa imi iau permisul.

deci aveam voie sa conduc doar ca nu aveam permisul la mine. Eu locuiesc la Intorsura Buzaului, pe 20 ianuarie 2014 am plecat sa imi iau permisul, am fost oprit de radar cu viteza de 63 km,h in localitate, la verificare in baza de date eu figuram cu permis retinut si asa mam aes cu alt dosar penal, explicand politistilor si aratand ordonanta, nu au vrut sa ma asculte, cu un prieten mam dus la politia ploiesti de unde am ridicat permisul, pe 30 aprilie 2014 am primit o ordonana prin care spune ca fapta nu exista deoarece aveam drept de connducere, din nou toate bune si frumoase , pe data de 28 martie 2014 am primit o amenda radar , am platito, totul ok, ieri la intorrsura buzaului un radar din nou, cu 65 in localitate , prezentand toate actele si verficandu-ma politistul imi spune ca permisul meu e retinut si ca am dosar penal din data de 28 martie 2014, la fel si lui i-am aratat ordonantele de la judecatorii si a spus ca nu sa implementat in baza de date cu toate ca am drept de conducere nu am voie sa conduc pt cabaza de date spunne cxa am permisul retinut, probabil o sa mi se faca iar dosar penal, va rog sa ma ajutati pt ca nu mai inteleg de ce politisti vor doar sa isi faca treaba nu sa si faca cum trebuie, ce sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: mradutsu , utilizator 09:45, 13 Septembrie 2015
Mergeti la serviciul politie rutiera unde aveti domiciliul si depuneti copie dupa hotararea definitiva a instantei
am fost astazi si am aflat ca trebuia depusa de atunci , am depus-o azi, adica situatia din 20 ianuarie 2014 se va remedia in 3 -4 zile, dar problema e ca acum am altul deschis si probabil va urma inca unul, cu toate ca nu am incalcat nici o lege care sa ini retina permisul de conducere, sa sa nu am dreptul de a conducere, marea problema e ca eu sunt sofer si asa am grija de familie, ce e de faqcut in contiunare pt ca pana la urma nu am comis nici o infractiune care sa imi suspende dreptul de a conduce autovehicule pe drumuri publice, practic baza de date a politiei nu e actualizata si de fiecare data cand cnva se uita acolo vede ca am permisul retinut, si absolut nimeni nu mi-a spus ce trebuia facut cu acea ordonanta, si nici pe ea nu scrie asa ceva
va rog mult sa imi raspundeti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara . pe data de 10.11.2022 am fost oprit in trafic de ... Teofocsani88 Teofocsani88 Buna seara . Pe data de 10.11.2022 am fost oprit in trafic de către pentru ca am plecat mai tare de la semafor si au scârțâit puțin cauciucurile . Mi s a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am fost la politie sa predau permisul dupa un proces ... Tudor19711 Tudor19711 Buna ziua!am fost la politie sa predau permisul dupa un proces pierdut.M am dus cu decizia tribunalului si mi au spsu ca am 30 zile sa fac conteststatie si 30 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara aducere la cunostinta tomescudan tomescudan Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat ... (vezi toată discuția)