avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala. Necesitate la vanzare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala. Necesitate la vanzare

Bună seara! Doresc să cumpăr o mașină de la o firmă. Propietarul firmei a solicitat certificatul de atestare fiscală, pe el scrie pentru a-i servi la Licitație, nu prezintă datorii. Mi-a spus că nu poate obține un certificat fiscal pentru Vânzare, decât în urma încheierii contractului și a anexări la cererea de solicitare a certificatului a acestuia. Eu sunt persoană fizică. Nu știu ce să cred. Este adevărat că nu poate obține acest certificat cu mențiunea Vânzare decât după încheierea contractului? Sau ceva este ambiguu în situația firmei lui.
Cel mai recent răspuns: mariamirela28 , utilizator 20:28, 14 Martie 2013
Cu tot respectul, însă nu înţeleg la ce vă trebuie certificatul de atestare fiscală al vânzătorului. Înţeleg că dumneavoastră, persoană fizică, doriţi să cumpăraţi un autovehicul de la o persoană juridică, în acest caz nu aveţi de ce să solicitaţi vânzătorului un astfel de document. C
ertificatul de atestare fiscală se foloseşte de către titularul acestuia pentru a-şi proba bonitatea fiscală în anumite proceduri, că tot aţi amintit de licitaţie, în această procedură se solicită pentru a se proba că cel care oferă serviciile ce vor fi achiziţionate prin licitaţie se bucură de bonitate fiscală, nu are datorii la buget, nu are obligaţii declarative neîndeplinite etc.
mariamirela28 a scris:

Este adevărat că nu poate obține acest certificat cu mențiunea Vânzare decât după încheierea contractului? Sau ceva este ambiguu în situația firmei lui.

Sincer, s-ar putea sa existe alte probleme. De ex: Pot solicita un certificat fiscal la inceputul lunii, in speranta ca voi gasi repede cumparator pt auto, de multe ori acestia doresc imediat acel certificat fiscal, plus ca scutesc taxa de urgenta. Daca nu vand masina pana la sfarsitul lunii, pot solicita alt certificat, valabil pt luna urmatoare. Mai bine mergeti cu el la impozite si taxe si va lamuriti acolo, daca au scris pt licitatie inseamna ca asta a solicitat vanzatorul, cei de acolo scriu exact ce a scris contribuabilul / societatea pe formular.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism tiberiussly tiberiussly Doresc sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica care la rindul ei a cumparat aceasta masina la o licitatie publica de la un SRL. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autovehicul sh Alexpopescu2 Alexpopescu2 Problema mea este urmatoarea: Doresc sa achizitionez o motocicleta de la o persoana fizica, aceasta persoana fizica a achizitionat aceasta motocicleta la ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autoturism in strainatate poate fi facuta fara cazier fiscal? gaby76 gaby76 Buna ziua, este necesar cazierul fiscal pentru ca o PJ din Ro sa vanda un autoturism unei alte PJ/PF in strainatate ? Masina era inregistrata la adm ... (vezi toată discuția)