avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire cauza la procuror si art. 320 1 CPP - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire cauza la procuror si art. 320 1 CPP - nerespectarea dreptului la aparare

Buna! Ma intereseza sa stiu daca pot invoca nereglaritatea efectuarii urm penale in raport de nerespectarea dr la aparare, iar in cazul in care nu se accepta sa folosesc procedura prev de art. 320 1 CPP! E un fel de electa una via? Va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: calandrino , utilizator 10:45, 18 Martie 2013
In ce fel s-a incalcat dreptul la aparare?
Incercati sa detaliati ,nu se intelege din descriere situatia de fapt.
Imprejurarea care genereaza posibila incalcare a dr la aparare: 1) in sfera actelor premergatoare s-au intrepris urmatoarele elemente de ancheta: cercetare la fata locului + declaratii persoane vatamate si faptuitori; 2) in sfera urmaririi penale: rezolutie incepere urmare penala 1.10.2011; declaratii martori si parti vatamate 3.10.2011, constituire parte civila 6.10.2011, in cele din urma declaratie invinuit, cand i se aduce la cunostinta drepturile procesuale, inclusiv cel de a avea un aparator (se dezice de uzarea acestui drept);
In mare, cam acesta este traseul cronologic al dosarului de up. Credeti ca s-a procedat corect de catre OCP de a nu-i aduce "de indata" la cunostinta invinuitului, dupa inceperea up, invinuirile, care formeaza obiectul sesizarii instantei? Ma gandesc ce valoare ar mai fi avut accesarea unui avocat dupa ce toate probatoriile au fost administrate? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie art132 cpp, rog interpretare!!! anju anju In cadrul comisiei rogatorii se poate audia invinuitul, respectiv aducere La cunoștință a invinuirii?? In art 132 se face mentiune doar de martor, ... (vezi toată discuția)
Durata cercetare premergatoare wiki38 wiki38 Conform jurisprudentei in materie, cam cat dureaza cercetarea preliminara pana la decizia inceperii urm penale?E vorba o lovire usoara pe art 180, intre 2 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)