avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redeschidere dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redeschidere dosar

Buna ziua,
Se poate redeschide un dosar judecat in 1995 la care exista o hotarare judecatoreasca definitiva in favoarea unei parti?
In 1982 tatal meu si fratii lui au vandut casa bunicilor. Atunci puteai vinde doar casa, nu si terenul. Cei care au cumparat i-au dat in judecata, dupa 1990, revendicant cei 5000 mp teren de langa casa (exceptand curtea) care fusesera ai bunicilor. Procesul s-a terminat, tatal meu si fratii lui au ramas cu pamantul mostenire de la bunici, hotararea fiind definitiva.
Acum, ambele parti au primit citatie pentru 30.04.2013 pentru dosarul X/XXX/ 1995, inregistrat pe 21.01.2013 avand ca obiect "alte cereri revendicare - repunere pe rol - perimare". Niciuna dintre parti nu a facut niciun demers in acest sens.
Intrebarea mea este: cum e posibil asa ceva?
In cei 18 ani care au trecut poate acel teren a fost vandut, fratele tatalui meu a murit, tatal meu are 80 ani, are o afectiune a inimii, cum se poate sa fie pus pe drumuri pentru un dosar inchis de 18 ani pentru care are o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Lielena , utilizator 10:43, 15 Martie 2013
Nu este vorba despre punerea in discutie a proprietatii ci despre o discutare a perimarii dosarului. Un dosar ramas in nelucrare pt mai mult timp se perima.

Instanta din oficiu, cu citarea partilor implicate, va constata perimarea actelor si lucrarilor acelui dosar. Pt a se discuta accesta perimare este termenul care s-a fixat. Nu aveti de ce va prezenta in instanta.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească fără pârâţi? bună ziua! vă ... Geo1944 Geo1944 Hotărâre judecătorească fără pârâţi? Bună ziua! Vă cer părerea în cazul următoarei speţe: Am un certificat de moştenitor făcut după ... (vezi toată discuția)
Revendicare micula micula In 1982 bunica din partea tatalui ,in virsta de 67 ani, a renuntat la drepturile sale de mostenitor dupa sora sa vaduva si fara copii in favoarea singurului ... (vezi toată discuția)
Succesiune ada_m10 ada_m10 Buna seara. Va rog foarte mult sa ma ajutati cu raspunsul la 2 intrebari. Situatia e urmatoarea: dupa decesul ambilor bunici, a ramas o casa si cateva terenuri ... (vezi toată discuția)