avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca dupa 6 luni de la angajare pot beneficia de concediu de odihna partial. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 15 Martie 2013
Acordarea CO, in prezent, nu mai este conditionata de desfasurarea activitatii o anumita perioada la acel angajator ... astfel ca, CO se poate lua si dupa o luna de la data inceperii activitatii ...insa, potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna catule86 catule86 Buna ziua Sunt informatician la un liceu si am mai putin de 1 an de cand lucrez. Voiam sa intreb daca imi pot lua concediu de odihna aferent a 7 luni de cand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna zohnermariana zohnermariana As dori sa stiu dupa cat timp de la angajare poti avea dreptul la concediul de odihna si unde anume gasesc in codul muncii lamuriri despre acest lucru! (vezi toată discuția)
Concediul de odihna dochiarazvanpetre dochiarazvanpetre Dupa 4 luni de munca am dreptul la concediul de odihna, cum se calculeaza zilele si pot cere acest concediu? (vezi toată discuția)