avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat constatator - locatii aferente sucursalei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat constatator - locatii aferente sucursalei

Buna ziua,
Un agent economic cu capital integral privat are sediul social in localitatea A pentru care i s-a eliberat Certificatul constatator prin care se atesta faptul ca in baza declaratiei pe proprie raspundere indeplineste conditiile de functionare specifice, conform caruia activitatea declarata se incadreaza in clasa CAEN specifica activitatii desfasurate.
Acest angajator isi desfasoarta activitatea atat in localitatea in care are sediul social (localitatea A), dar si in alte 3 localitati din judete diferite (localitatea B - punct de lucru, localitatile C si D - sucursale)
Pentru punctul de lucru si sucursalele fiind dezmembraminte fara personalitate juridica sunt inregistrate in Registrul Comertului din judetul in care functioneaza si detin certificat constatator pentru activitatile pe care le desfasoara.
Sucursala din localitatea D are sediul la o adresa cu Certificatul constatator specific activitatilor, dar mai desfasoara unele activitati in mai multe locatii (pe durata unor contracte de prestari servicii). Deasemenea, datorita numarului mai mare de autovehicule, coloana auto (platforma de parcare a autovehiculelor) este dislocata la o alta adresa in aceeasi localitate.
La ultimul control ITM - privind activitatea SSM - mi s-a cerut certificatul constatator pentru locatia cu parcul auto.
Intrebare: Cum sunt considerate locatiile aferente sucursalei si daca este nevoie de o alta autorizatie de functionare (certificat constatator) decat cea a sucursalei cu adresa la care este inregistrata?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:41, 17 Martie 2013
Dupa cum mentionati, inteleg ca locatia unde este fizic situata platforma de parcare a autovehiculelor nu este mentionata in cadrul sediului secundar - respectiv sucursala din localitatea D.
Pe buna dreptate, ITM va solicita certificat constatator pentru a verifica daca ati declarat la registrul comertului aceasta locatie si daca v-ati asumat pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile ssm si pentru aceasta locatie.
Banuiesc ca profilul dvs. de activitate necesita si obtinerea autorizatiei de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, emisa de catre ITM, in functie de activitatile zilnice care se desfasoara pe acea platforma in afara parcarii propriu-zise a autovehiculelor, respectiv intretinere-reparatii, paza, spalare masini, etc.
Sucursala fiind un dezmembramant fara personalitate juridica nu va putea infiinta puncte de lucru...Parerea mea este ca societatea mama sa isi dechida un punct de lucru in localitatea D, registrul comertului urmand sa ii elibereze un certificat constatator de autorizare pentru activitatea dorita. A se vedea art. 43 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm petronel11 petronel11 Buna ziua, Am solicitat la ITM eliberarea certificatului constatator. Avem un sediu principal si niste sucursale fara personalitate juridica. In cerere am ... (vezi toată discuția)