Bună ziua,
Din câte am înţeles, la renunţarea la cetăţenia română, actele de identitate eliberate de autorităţile române se predau pentru distrugere.
Am rugămintea de a-mi răspunde care este momentul distrugerii acestor acte: se distrug în momentul depunerii cererii ori după soliţionarea ei?
Celelalte acte eliberate de autorităţile române ori instituţiile subordonate (permis de conducere, livret militar) se pot reţine după renunţarea la cetăţenia română?
Cu mulţumiri,
Renuntarea la cetatenia romana nu e o procedura chiar atat de simpla: am depus cererea si e ca si aprobata.
Cererea de renuntare la cetatenia romana trebuie insotita de copii legalizate ale actelor de stare civila, nu de originale.
Nu se pune problema predarii cartii de identitate pentru ca nu se aproba cereri ale cetatenilor romani care nu au domiciliul in strainatate, iar acestia nu mai au carte de identitate din momentul in care au renuntat la domiciliul din Romania.
In concluzie momentul distrugerii actelor nu exista, originalele actelor de stare civila raman in posesia celui care depune cererea.
Cat despre permisul de conducere si livretul militar, nu le cere nimeni.
Buletin pierdut
AdrianG1954
Daca mi-am pierdut buletinul, si am alta resedinta decat cea din bulatin ( flotant ) pot sa-mi fac bulatinul la politia din localitaea de resedinta sau trebuie ... (vezi toată discuția)