avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte identitate - ce se intampla cu ele dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte identitate - ce se intampla cu ele dupa renunþarea la cetãþenia românã?

Bună ziua,
Din câte am înţeles, la renunţarea la cetăţenia română, actele de identitate eliberate de autorităţile române se predau pentru distrugere.
Am rugămintea de a-mi răspunde care este momentul distrugerii acestor acte: se distrug în momentul depunerii cererii ori după soliţionarea ei?
Celelalte acte eliberate de autorităţile române ori instituţiile subordonate (permis de conducere, livret militar) se pot reţine după renunţarea la cetăţenia română?
Cu mulţumiri,
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:17, 15 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Renuntarea la cetatenia romana nu e o procedura chiar atat de simpla: am depus cererea si e ca si aprobata.

Cererea de renuntare la cetatenia romana trebuie insotita de copii legalizate ale actelor de stare civila, nu de originale.
Nu se pune problema predarii cartii de identitate pentru ca nu se aproba cereri ale cetatenilor romani care nu au domiciliul in strainatate, iar acestia nu mai au carte de identitate din momentul in care au renuntat la domiciliul din Romania.

In concluzie momentul distrugerii actelor nu exista, originalele actelor de stare civila raman in posesia celui care depune cererea.
Cat despre permisul de conducere si livretul militar, nu le cere nimeni.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut buletin in italia alinamuntean alinamuntean Cumnatul meu si-a pierdut buletinul in Italia. Nu poate veni in tara. Se poate printr-o procura de la consultul din Italia sa i se faca alt buletin in tara, ... (vezi toată discuția)
Buletin pierdut AdrianG1954 AdrianG1954 Daca mi-am pierdut buletinul, si am alta resedinta decat cea din bulatin ( flotant ) pot sa-mi fac bulatinul la politia din localitaea de resedinta sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Lnformatie refacere ci si pasaport din italia Nicoleta77Serban Nicoleta77Serban Am buletinul şi pasaportul expirat, sunt în Italia ce trebuie să fac ca sa le pot schimba aici la consulatul de care aparţin? (vezi toată discuția)