Am intampinat o problema medicala ce necesita o interventie chirurgicala si am primit adeverinta de la HR pentru a ma interna ptr. operatie dar in urmatoarea zi am primit si instiintare de preaviz. Se poate sa stau in concediu medical si apoi intra in vigoare perioada de preaviz?
Potrivit art.75 alin.3 C.mun., in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator ... asadar, daca nu s-a inceput efectuarea preavizului ,atunci acesta va incepe sa curga dupa terminarea concediului medical.
Trebuie sa mentionez faptul ca eu sunt ultimul angajat pe punctul de lucru din Bucuresti, ceilalti colegi au fost concediati in luna Ianuarie ( au semnat preaviz ). Ce obligatii are angajatorul fata de mine avand in vedere ca, practic, desfiinteaza punctul de lucru?
Obligatii :
- emiterea si comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.
- eliberarea adeverintei de vechime si a adeverintei tip pentru somaj
- acordarea tuturor drepturilor salariale aferente pana la data incetarii c.i.m.
Preaviz in timpul cm
rozi88
Buna ziua ,
Intrebare:
Angajatorul pregateste sa trimita preavizul , dar eu sunt in Concediu Medical. Sunt obligat sa iau cunostinta de preaviz si el cand ... (vezi toată discuția)