avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical versus preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical versus preaviz

Am intampinat o problema medicala ce necesita o interventie chirurgicala si am primit adeverinta de la HR pentru a ma interna ptr. operatie dar in urmatoarea zi am primit si instiintare de preaviz. Se poate sa stau in concediu medical si apoi intra in vigoare perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 15 Martie 2013
Potrivit art.75 alin.3 C.mun., in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator ... asadar, daca nu s-a inceput efectuarea preavizului ,atunci acesta va incepe sa curga dupa terminarea concediului medical.
Multumesc pentru raspuns.

Mai am o intrebare...

Trebuie sa mentionez faptul ca eu sunt ultimul angajat pe punctul de lucru din Bucuresti, ceilalti colegi au fost concediati in luna Ianuarie ( au semnat preaviz ). Ce obligatii are angajatorul fata de mine avand in vedere ca, practic, desfiinteaza punctul de lucru?
Obligatii :
- emiterea si comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.
- eliberarea adeverintei de vechime si a adeverintei tip pentru somaj
- acordarea tuturor drepturilor salariale aferente pana la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de contestatie concediere de 45 zile se suspenda pe perioada cm? Myador Myador Daca am primit decizia de concediere (disponibilizare) prin curierat si ma aflam in concediu medical (mai sunt inca) termenul de contestatie de 45 zile se ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm rozi88 rozi88 Buna ziua , Intrebare: Angajatorul pregateste sa trimita preavizul , dar eu sunt in Concediu Medical. Sunt obligat sa iau cunostinta de preaviz si el cand ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in aceeasi zi cu preavizul shaft shaft Buna ziua, Am dat preavize la cativa salariati cu articolul 65, alin1, iar unul dintre ei nu a semnat preavizul si si-a luat concediu medical astazi, adica ... (vezi toată discuția)