Daca am primit decizia de concediere (disponibilizare) prin curierat si ma aflam in concediu medical (mai sunt inca) termenul de contestatie de 45 zile se suspenda si el la fel ca preavizul sau el curge de la data primirii deciziei prin curierat?
Am primit decizia odata cu preavizul de 20 zile lucratoare.
Data emiterii este de 08.07.2013 si am primit-o acasa in 09.07.2013.
Data incetarii ar fi fost 06.08.2013 (probabil se modifica in functie de data primirii) daca nu eram in concediu medical.
Decizia a fost in temeiul art.65 si 66 cu respectarea conditiilor impuse de art.75-76 si urm. din Codul Muncii , a prevederilor legii nr.62/2011 privind dialogul social, a celor cuprinse in Contractul Colectiv de Munca aplicabil la nivel de unitate pe anii 2012-2014, precum si a celor cuprinse in contractul individual de munca. Preavizul se suspenda pe perioada CM. Pe perioda preavizului sunt indreptatita sa nu ma prezint la lucru pentru a-mi purea cauta un alt loc de munca (asa scrie) si voi fi platita.
Disponibilizarea a fost din motive "economice" (trebuia sa fac loc cunostintei sefului meu, lucru care s-a si intamplat dupa o saptamana).
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca sunteti in concediu medical, atunci data incetarii c.i.m. se va modifica. Sens in care, angajatorul va trebui sa emita o noua decizie de incetare a c.i.m.
De la data comunicarii noii decizii de incetare va incepe sa curga termenul de contestare in instanta.