avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

in ce circumstante angajatorul privat iti poate desface contractul de munca cu litera I. Ca angajat am dreptul sa plec fara preaziv? Mentionez faptul ca angajatorul face amenintari psihologice( taierea tichetelor de masa pentru nerespectarea planului de productie? Daca imi prezint lichidarea la inceputul luni mai am dreptul la tichete de masa pe luna care am lucrat-o?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 21 Februarie 2009
Litera i nu mai exista ... desfacerea disciplinara are ca temei acum art.61 lit.a C.mun. Condiţia necesară şi suficientă pentru declanşarea răspunderii disciplinare este abaterea disciplinară. Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz se poate face in urmatoarele situatii:
- art.79 alin.7 C.mun. , angajatorul renunta partial sau total la preaviz.
- art.79 alin.8 C.Mun. , salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Da, aveti dreptul la tichetele de masa pe luna anterioara lucrata.
Daca nu indepliniti prevederile art 79 alin 7 si 8 din codul muncii, este obligatoriu efectuarea preavizului. daca nu respectati termenul de preaviz, atunci angajatorul va poate desface contractul de munca ca sanctiune disciplinara (in baza art 61 lit a).
Puteti solicita incetarea c.i.m. si cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) , nici in aceasta situatie nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz armaghedon armaghedon Buna ziua, Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec mai repede din preaviz Anddy Anddy Buna ziua, Am semnat un act in care era specificat ca demisionez conform articolului 79(1) din Codul Muncii. Eu nu am luat salariul pe luna aprilie, se ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz mireille0618 mireille0618 Buna ziua. Doresc sa-mi dau demisia cu acordul partilor, \"la zi\" cum se spune, fara a mai sta in perioada de preaviz, dar angajatorii nu sunt de acord. Ce se ... (vezi toată discuția)