avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile renovare si modernizare ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile renovare si modernizare apartament

Sunt PFA, cu sediul social in apartamentul in care stam si suntem proprietari amandoi cu mama mea. As dori sa fac o renovare care consta in revizuirea instalatiilor, modernizare baie, gresie, faianta, parchet, zugraveli, mobilier de birou.
Intrebarea este: Aceste cheltuieli pot fi considerate deductibile?
Cel mai recent răspuns: oroszstefanpfa , utilizator 20:35, 15 Martie 2013
Luaţi în considerare faptul că cheltuielile atât pentru activitatea independentă, cât şi în scopul personal al dumneavoastră sunt deductibile numai pentru partea de cheltuială care sunt aferente realizării obiectului de activitate. Dacă demonstraţi că toate aceste cheltuieli le-aţi realizat în scopul obţinerii de venituri impozabile, vă vor fi considerate cheltuieli deductibile.
Conform art. 48 alin. 4 Cod fiscal cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, trebuie "lit. a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente".
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cunosc prevederile codului fiscal si sunt interpretabile. Un sediu social care asigura conditii optime de lucru si de intalniri de afaceri intr-o ambianta corespunzatoare pot fi elemente din "demonstratie"? Dar daca eu, ca persoana, inchiriez aparamentul (in conditiile in care devin unic proprietar) PFA-ului si in loc de plata chiriei efectuez lucrari de modernizare? Credeti ca este o solutie mai abordabila si acceptabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati deductibile (care se scad) layzee_7 layzee_7 Buna ziua! Sper ca am pus un titlu corect, pentru ca sincer nu ma pricep la contabiliate. Am urmatoarea situatie: urmeaza sa infiintez un SRL sub care sa ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa fefe48 fefe48 buna ziua....sunt pfa...sediul pfa este o garsoniera,in care si locuiesc ,singura....pot deduce cheltuielile cu lumina,intretinerea in totalitate ?...multumesc (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli pfa fara facturi emise tinamaria tinamaria Unei PFA i s-a stabilit impozit in plus de plata pe motiv ca nu a avut facturi emise intr-o anumita perioada din an (7 luni consecutive) si nici contracte de ... (vezi toată discuția)