Buna ziua,
Sunt salariata in invatamant ca personal didactic auxiliar cu o vechime de 32 de ani sunt din Bucuresti iar din luna august sunt in CO petru TBC. Mi s-a facut o baza de calcul atunci pe ultimile 6 luni care se inmulteste cu nr. zile ale luni.De 8 luni primec salariu 100% din aceiasi baza de calcul, lucru care inteleg ca este corect avand in vedere faptul ca CO este in continuare. Dar din 1 ianuarie 2013 in invatamant s-a reintregit salariul cu 15%(din cei 25% care au fost taiati de Guvern ) . Este normal ca eu sa nu beneficiez de acesta reintregire ? Daca da va rog sa-mi spune-ti in ce mod. Multumesc.
Orice concediu medical se plateste cu o indemnizatie calculata cu media veniturilor pe 6 luni anterioare. Aceasta medie se pastreaza pe toata durata concediilor medicale prescrise "in continuare".
Pentru a beneficia de majorarea salariala, ar trebui sa intrerupeti concediul medical 6 luni, caz in care veti realiza venituri majorate. Acestea vor putea fi baza de calcul pentru un alt concediu medical ulterior.
De cate ori veti primi un certificat medical "initial" baza de calcul a indemnizatiei se calculeaza cu media veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare intrarii in medical.
Multa sanatate!