Am lucrat cu contract de munca din 1.08.2013, iar in noiembrie 2013 m-am imbolnavit (diagnostic neoplazie cod 14) si de atunci sunt in concediu medical. De la 1.05.2014 firma la care am lucrat s-a suspendat, iar plata concediului medical mi s-a preluat de catre CAS si am primit lunar 350, 250, 250 pe lunile mai, iunie si iulie. Este corect asa? Cum se calculeaza plata concediului medical in cazul meu? Mentionez ca am 15-16 ani in campul muncii dar cu cateva intreruperi. Multumesc anticipat.
1. - Indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza avand ca baza de calcul media zilnica veniturilor brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu medical.
- Deci nu conteaza vechimea in campul muncii ci numai veniturile din ultimele 6 luni.
2. - Aceasta medie zilnica se inmulteste cu procentul de indemnizatie si rezultatul cu numarul de zile lucratoare din luna (din certificatul medical).
- Media zilnica ramane aceeasi cat timp certificatele medicale sunt "in continuare".
- Cand apare un certificat medical "initial" se calculeaza din nou media zilnica a bazei de calcul.
3. Din indemnizatia bruta se retine impozitul, contributia pentru pensie si contributia pentru sanatate.
Ati avut intreruperi la concediul medical inceput de la 01.11.2013? Ati primit atunci primul certificate medical, iar urmatoarele - considerate "in continuare" - se platesc cu aceeasi medie zilnica, daca nu exista nici o zi de intrerupere.
Daca sunt intreruperi, atunci media se recalculeaza cu veniturile realizate in cele 6 luni anterioare certificatului medical "initial". In acest caz, avand indemnizatii medicale in lunile anterioare,care de obicei sunt mai mici decat salariul, valoarea indemnizatiei scade.
Calcul concedii
alexyn
buna ziua,
care este valoarea concediului de odihna de 21 zile si al concediului medical de 14 zile al unui angajat cu salariul minim pe economie. am inteles ... (vezi toată discuția)