sunt angajata a unei mici fabrici de confectii care are ca profil de activitate confectionarea articolelor de imbracaminte pentru copii pentru export dar in acelas timp mai are si o alta activitate cum ar fii comercializarea articolelor pentru copii din import avand mai multe magazine deschise in tara.in aceasta societate ocup postul de gestionar la magazia de marfuri, iar din motivul ca magazinele vor fii inchise nu mai am activitate in acest post , iar eu am cerut sa fiu disponibilizata iar seful nu vrea pe motiv ca imi da alt post in confectionare .SUNT OBLIGATA SA ACCEPT ACEST NOU POST SAU ESTE NEVOIT SA MA DEA IN SOMAJ?
Este optiunea dvs de a accepta sau nu acel post. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Daca nu acceptati acel post este posibil sa va trimita in somaj.
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Art. 66. [felurile concedierii pentru motive obiective]
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă
Art. 67. [drepturile salariaţilor concediaţi pentru motive obiective]
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.