avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

vreau sa achizitionez un apartament in valoare de 50000 de lei insa nu dispun de toata suma , vaztatorul mi-a propus sa ii dau cat am ,cam 35000 lei in avans ca sa mi-l pastreze,fara sa mergem la notarioat ci doar cu martori si un contract de mana, intrebarea mea este daca este corect si in cazul in care se intampla ceva eu am sa imi pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 07:24, 16 Martie 2013
Incheiati un antecontract de vanzare-cumparare care va trebui autentificat la notar, desigur.
Avand in vedere ca ii dati un avans asa mare, incheiati o promisiune bilaterala de vanzare cumparare sau antecontract in forma autentica, adica la notar, notati acest anetcontract la cartea funciara pentru siguranta dvs.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
ContSters250994, utilizator
Este o sumă prea mare, drept pentru care eu vă sfătuiesc să o redacteze ori un notar ori un avocat, bineînţeles şi martori să fie prezenţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Chitanta de mana - valabilitate? mariana_d mariana_d Buna dimineata, Am o casa de vanzare, actele de cadastru (cartea funciara) inca nu sunt gata. Cumparatorul vrea sa facem o chitanta de mana cu martori pentru ... (vezi toată discuția)