avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana - valabilitate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana - valabilitate?

Buna dimineata,
Am o casa de vanzare, actele de cadastru (cartea funciara) inca nu sunt gata. Cumparatorul vrea sa facem o chitanta de mana cu martori pentru avans / suma convenita, urmand ca la finalizarea actelor de cadastru (carte funciara) sa mergem la notariat sa incheiem si contractul de vanzare-cumparare autentificat la notariat.

Intrebarea mea: este chitanta de mana valabila?

Probabil ca ar trebui sa fie mai mult ingrijorare pentru cumparator, cel care da banii...dar ma intreb daca in zilele noastre aceasta practica mai poate fi utilizata.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana_d , utilizator 14:39, 19 Iulie 2016
Nu mai este uzitata. promisiunea bilaterala de vanzare cumparare este icheiata in od valabil atat sub semnatura privata cat si in forma autentica la notar.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nagyzsuzsa nagyzsuzsa vreau sa achizitionez un apartament in valoare de 50000 de lei insa nu dispun de toata suma , vaztatorul mi-a propus sa ii dau cat am ,cam 35000 lei in avans ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la cineva care are promisiune bilaterala de v-c cu plata integrala a sumei Ionut Chelaru Ionut Chelaru Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren intravilan ( petru care am dat un avans de 4500 lei cu chitanta de mana ) deoarece nu am reusit sa ajungem la un ... (vezi toată discuția)