avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa-i mai dau in judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa-i mai dau in judecata?

Salut! In urma cu doi ani am fost implicat intr-o altercatie in urma careia m-am ales cu un plaman perforat si o coasta rupta. Am stat in spital, apoi obligat la repaus la domiciuliu, situatie care mi-a afectat situatia la locul de munca. In fine, de atunci au trecut doi ani. Ii mai pot da in judecata pe cei trei sau e prea tarziu acum?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 14:22, 16 Martie 2013
Da,sunteti in termenul de 3 ani.
Si penal puteti dar e greu ca a trecut mult timp.
Insa se merita sa incercati in penal.
Aveti un certificat medico-legal? Cate zile de ingrijiri medicale prevede?
Din cele ce ne invocaţi este aplicabil termenul de presriţie de: 3 ani pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda respectiv 5 ani pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani.
Puteti incerca in prealabil o mediere.
Le explicati ca aveti intentia sa va obtineti daune printr-un proces ( ati primit explicatii ca inca este posibil - daca aveti dovezi privind legatra lor cu afectiunle dvs si de asemenea dovezi privind ingrijirile medicale primite ).
Prin mediere, va puteti impaca, primiti daune materiale si morale conform negocierii mediate, si va angajati in acordul de mediere sa nu mai ridicati vreo pretentie pentru incidentul respectiv. Ar avea avatajul ca nu vor mai plati si cheltuieli de judecata.

Daca medierea esueaza, sau daca nu accepta medierea deloc, continuati demersul in instanta. Refuzul lor pentru mediere sau chiar esecul in mediere poate valorificat in apararea dvs din proces.
Are dreptate şi domnul mediator Constantinescu. Medierea este o cale amiabila de solutionare a tuturor conflictelor si disputelor, o cale eficienta, rapida,mai putin costisitoare, făra stres, in care partile implicate au de castigat. Mai mult medierea din 15 februarie 2013 a devenit obligatorie, in sensul ca inainte de a depune o cerere la instanta trebuie sa treaca pe la un mediator liber ales pentru informare cu privire la avantajele si dezavantajele medieri,procesul de mediere, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale Allexandru Allexandru Pe data de 3 nov.a.c.am fost implicat intr-un accident rutier ai exact am fost lovit cand ma aflam langa masina mea.Cel care m-a lovit avea o alcolemie de 0,73 ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre prescriptia raspunderii penale si prescrierea pedepsei grigorasgelu91 grigorasgelu91 Buna ziua fratele meu a fost condamnat pentru furt in 2005 la 1,6 ani de inchisoare cu executare si in 2007 a primit o noua pedeapsa de 7.6 ani pentru talharie ... (vezi toată discuția)
Plangere favorizarea infractorului gigelas gigelas Buna seara, Vreau sa depun o plangere impotriva unui politist judiciarist. Am probe certe,cum a favorizat cativa infractori implicati in fapte grave ... (vezi toată discuția)