avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirarea cim perioada determinata si prelungirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirarea cim perioada determinata si prelungirea acestuia

Buna ziua
Sunt angajata ca asistent medical in sistm de stat cu cim perioada determinata, mentionez ca sunt angajata in acest post din Octombrie 2010 pe post temporar vacant o perioada de un 1an si 4 luni, dupa care sa incheiat . Am ramas fara loc de munca 2 luni, dupa care am sustinut un nou examen la aceiasi unitate pe un alt post temporar vacant , sa incheiat un nou contract pentru 12 luni ce urmeaza sa expite la1 mai 2013.Intrbarea este daca se mai poate face prelungire pe acelasi post temporar vacant tinand cont ca am 2 contracte incheiate pe o perioada totala de 2 ani si 4 luni si nu este posibila modificarea pe perioada nedeterminata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 16 Martie 2013
Buna ziua,
Potrivit dispozitiilor art. 84 din C. muncii, contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 luni. De asemenea, art. 82 alin 3 si 4 din acelasi act normativ prevade ca, intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe perioada determinata. Avand in vedere ca va aflati in situatia incheierii unor cim succesive, potrivit art. 82 alin. 5, aveti posibilitatea de a mai incheia un singur contract de maximum 6 luni.
serban38

Prelungire nu se mai poate face , insa se mai poate incheia un nou c.i.m. cu o durata de cel mult 12 luni de zile ...
pe acelasi post temporar vacant un nou cim si cu examen ????
Pe acelasi post se va organiza un nou concurs /examen pentru a fi ocupat pe durata determinata de cel mult 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim determinat "la infinit" silvia99 silvia99 o firma doreste ca 1 din angajatii sai sa fie , la nesfarsit, cu cim pe perioada determinata. in acest sens si-a propus, (avand deja 3 prelungiri succesive la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)