avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean din Ghana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean din Ghana

Buna ziua !

Iubitul meu este din Ghana si as dori sa ma casatoresc cu el . As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste pasii pe care trebuie sa-i urmez .

Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Kalithea , utilizator 18:11, 16 Martie 2013
In primul rand ar trebui sa va hotarati in ce tara doriti sa va casatoriti. Daca dumneavoastra aveti domiciliul intr-un oras din Romania si doriti sa va casatoriti in Romania, ar trebui sa mergeti la Primaria din localitate pentru a va spune ca acte trebuie sa depuneti. Cununia religioasa poate fi oficiata in orice biserica din Romania.
In Romania vrem sa ne casatorim,dar nu stiu care sunt pasii de urmat pentru a-l aduce pe el aici.
Si as mai avea o interbare ,odata casatoriti,avem dreptul la libera trecere impreuna in tarile din Uniunea Europeana?
Pentru a intra in Romania are nevoie de viza, va trebui sa ii faceti o invitatie care trebuie avizata de Oficiul Roman de Imigrari de care apartineti.
Daca invitatia dvs. va fi aprobata i-o veti trimite cat mai repede (e valabila doar 30 de zile) si va trebui sa mearga la ambasada/consulatul Romaniei din Nigeria (reprezentarea diplomatica si consulara a Romaniei in Ghana este asigurata de Ambasada Romaniei in Nigeria) pentru a obtine viza.

Am scris in acest topic pasii necesari (sunt aceeasi, ignorati faptul ca intrebarea e pentru un cetatean columbian):
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca vi se aproba invitatia reveniti si va spunem actele necesare casatoriei.

Da, pe baza permisului de sedere (in caz ca va casatoriti) poate calatori in statele UE insa doar insotit de dvs.
Multumesc frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu sotia mea ucrainianca dupa casatorie in belgia? cezarcardon cezarcardon Buna ziua, Eu si iubita mea vrem sa ne casatorim la vara in Romania. Eu momentan locuiesc in Brusel si incerc sa ma informez ce trebuie sa fac ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)